Telenet.be

shopping-basket-overlay.overview-shopping-basket

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

shopping-basket-overlay.finish-order

 
 
 
 
 
 

Telenet Idealabs 2015-2016, GrowthLabs

Haroen Vermylen

Technical lead
Karel Callens

Business lead

Cumul.io

Cumul.io brengt een interactief datavisualisatieplatform. Het Leuvense start-up team wil bedrijven helpen om snel en makkelijk inzicht te krijgen in hun gegevens. Zonder tussenkomst van IT-specialisten, zonder tijdverlies. Cumul.io heeft een beloftevolle business solution in handen, met groot B2B-potentieel en schopte het zo tot de finale van het programma. “Telenet Kickstart heeft ervoor gezorgd dat we voltijds voor onze droom konden gaan, ook op financieel gebied. En zo groeide ons hobbyproject uit tot een echt bedrijf.”

 

Meer info: www.cumul.io

Jan Van Cauwenberge

Community Manager
Octavian Susnea

Developer
Joey Gastmans

Digital Marketing

Fan Arena

Als het aan Fan Arena ligt, speelt België dit jaar kampioen én speelt heel de wereld straks fantasy voetbal. In Amerika is fantasy sports nu al een miljoenenindustrie, maar op voetbalvlak miste de markt nog wat, vond Fan Arena. Sinds hun deelname aan het acceleratorprogramma is Fan Arena vlot uit de startblokken vertrokken. “Het extra kapitaal en de partners van het programma waren een enorme steun. Een goed netwerk valt niet te onderschatten. We zijn gestart met twee founders en hebben intussen twee mensen aangeworven.” En daar stopt het niet: het team is op zoek naar een derde co-founder. “Deze moet zot zijn van sport. En eigenlijk ‘zot’ tout-court. Dat is een must als je wil ondernemen in België.”

 

Meer info: www.playspionkop.com

Hannes Hauwaert

Designer / Founder
Gilles Goessens

Marketing Manager
Thomas Hauwaert 

Concept Manager

Happs

Oprichter Hannes weet als de beste wat het is om te vechten met taal. Zijn persoonlijke strijd met dyslexie staat aan de basis voor de ontwikkeling van een educatief spel voor kinderen met deze leerstoornis. “De eerste versie van onze game en het webplatform is gebouwd. In september gaan we deze testen met een tiental logopedisten en een honderdtal kinderen.” Het zevenkoppige team durft te dromen. Niet alleen hebben ze ambities in het buitenland, Happs wil ook koningin Mathilde betrekken bij hun project. “We willen de game op termijn uitbrengen in andere talen en verder bouwen op ons huidige platform om nog meer leerstoornissen aan te pakken. We willen ook erg graag de koningin, die een achtergrond heeft als logopediste, overtuigen om meter te worden van ons project.”

 

Meer info: www.happsdevelopment.com

Stefan Vandegehuchte

Business Lead
Pieter Van der Helst

Developer

HeyHey Apps

Een app die de gedachten van je kat kan lezen… Het is eerder ongebruikelijk, maar HeyHey Apps -in samenwerking met illustratrice Eva Mouton- makes it work. “We hebben met Telekitty al heel wat mensen bereikt in België en Nederland. We zijn allemaal opgegroeid met Garfield, Tom & Jerry en andere ludieke katten. Het wordt hoog tijd dat we er zelf zo eentje in huis hebben.” Aan goesting en ambitie geen gebrek. Met Telekitty wil HeyHey Apps de nummer 1-app voor kattenliefhebbers worden. “Onze samenwerking met New Yorks grootste kattencommunity ‘Felines of New York’ is alvast een stap in de goede richting.”

 

Meer info: www.heyheyapps.com

Telenet Idealabs 2015-2016, Acceleratiefase

Arne Smolders

Founder
Jonas Anseeuw

IT-lead

AcademicLabs

AcademicLabs ontwikkelde een platform waarop ze onderzoeksgroepen aan universiteiten en hogescholen in kaart brengen. “Voor elke instelling is er een aparte website, die ziet er telkens anders uit en is vaak niet up-to-date. Dat maakt het moeilijk om snel de juiste informatie te vinden. Nu krijg je in enkele clicks een overzicht.” AcademicLabs wil met hun webplatform betere informatie-uitwisseling en vlottere contacten tussen die academici mogelijk maken. “Als dat lukt, zal dit een enorme impact op de vooruitgang van de mensheid betekenen.” Het team van twee durft te dromen, maar blijft ook realistisch en legt de focus eerst op de Benelux. Ze krijgen binnen de sector enorm veel steun en advies. “Je groeit elke dag. En telkens weer besef je hoe weinig je enkele maanden geleden wist. Deze eindeloze, persoonlijke ontwikkeling, dat is wat ondernemen zo fantastisch maakt.”

 

Meer info: www.academiclabs.co

Siard van den Bosch

Developer & Designer
Raul Marcelino

Developer & Marketer
Nicolas Nijssen

Developer
Matthijs Spittel

Marketer & Manager

Eightant

De communicatie tussen kotstudenten en hun kotbazen verloopt meestal erg versnipperd. Dat kan beter, volgens Eightant. Ze ontwikkelden een tool die dat proces vergemakkelijkt. Het is al een tijdje stil rond de start-up, maar dat is slechts stilte voor de storm. “Telenet Kickstart, powered by Idealabs heeft veel deuren voor ons geopend op zeer korte termijn. Na onze deelname hebben we ons even van de buitenwereld afgesloten om uit te zoeken hoe we ons platform kunnen verbeteren. We zijn onze kennis aan het bijschaven op vlakken zoals marketing, sales en development. Waarom alles outsourcen als je bepaalde aspecten zelf ook op een relatief korte periode kunt leren?”

 

Meer info: www.eightant.be

Vadim Popowsky

Business Developer
Dennis De Reyer

Developer

Flat Ninja

Samenwonen is niet alleen goed voor de portemonnee, het kan ook een gezellige boel zijn, maar dan moet het natuurlijk wel klikken tussen de bewoners. Flat Ninja is een matchmaking tool om je bij te staan in de zoektocht naar jouw ideale roomie. Belgiës grootste studentensteden zijn alvast gewonnen voor het concept. En ook Spanje is overtuigd: Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia maken binnenkort gebruik van het platform. “De officiële cijfers zijn nog niet gekend, maar naar inschatting zitten we aan zo’n 500 bezoekers per dag op onze website.” Het team van twee is enorm gegroeid sinds hun deelname aan Telenet Kickstart. “People management, omgaan met ups en downs, geduld tonen, plannen maken en deze continue hertekenen. Het verloopt allemaal anders dan je op het eerste gezicht zou denken. Heel dat proces is enorm boeiend.”

 

Meer info: www.flat-ninja.com

Tomas Broodcoorens

Business Lead
Koen Gremmelprez

Lead developer
Altin Tola

Designer

Transformy

Elk bedrijf, groot of klein, krijgt quasi dagelijks te maken met het probleem van datatransformatie. Je hebt een lijst aan gegevens, wil die omzetten naar een net-iets-andere lijst en… sukkelt met tabellen of manueel bandwerk. Na een lange avond met drie vrienden en honderden post-its ontstond het idee voor Transformy, een tool die die lijstjeslast de wereld uit moet helpen. “De eerste versie van onze tool is marktklaar, maar het product effectief verkocht krijgen was een uitdaging. Daarom hebben we een stap teruggedaan, ons product aangepast aan de doelgroep en op basis hiervan brengen we het op een andere manier op de markt. We staan nu in contact met verschillende bedrijven.”

 

Meer info: www.transformy.io