Telenet.be

shopping-basket-overlay.overview-shopping-basket

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

shopping-basket-overlay.finish-order

 
 
 
 
 
 

Telenet Idealabs 2014-2015, GrowthLabs

Wim Vanhorenbeeck

Founder & Owner

Sebastiaan Schillebeeckx 

Co-Founder

Campr

De oprichters van Campr zijn fervente kampeerders. Vanuit deze passie kwam het idee tot stand om een platform te ontwikkelen waarop reizigers unieke kampeerplekken bij locals kunnen vinden. Campr is intussen al aan zijn tweede zomer toe. Met meer dan 400 kampeerplaatsen in 30 verschillende landen en partnerships met zes festivals, kan je wel zeggen dat Campr in opmars is. “We creëren onze eigen video content (Campr Meals, Hosts of Campr, Campr @ the Festivals,…) en zijn zeer actief bezig om onze community te laten groeien. Tijdens het programma hebben we veel geleerd op vlak van business, finances en marketing. Deze kennis werpt nu zijn vruchten af.”

 

Meer info: www.gocampr.com

Christian Verschaeren 

Community Manager

Clément Noterdaem 

Developer

Eric Vanhove 

Founder

Dot

Dot is een mobiele applicatie die je toelaat om interessante plaatsen te ontdekken op aanraden van vrienden, experts en mensen met gelijkaardige interesses. Dit kan gaan om restaurants, maar ook kunst en ontspanning. “Het Telenet Idealabs-avontuur was een fantastische ervaring! Het is bijna onmogelijk om in Vlaanderen iets op te starten zonder accelerator. Denk maar aan alle legal aspecten, of design. Dankzij het programma hebben we een gedroomde start gekend. Met als gevolg dat we iets te snel zijn beginnen te lopen vooraleer we goed en wel konden stappen. We hebben vervolgens wat gas teruggenomen om de app te optimaliseren. Maar nu zijn we er klaar voor: vanaf juli zou je ons overal moeten tegenkomen. De uitdaging zal zijn om ons te differentiëren en dat willen we doen door onze eenvoud en ludieke aanpak. De andere platformen zijn ofwel zwaar (lees: Google), zeer commercieel of erg voorspelbaar.”

 

Meer info: www.dotisfun.com

Gilles Mattelin

COO & CO-Founder

Tim Clauwaert

CEO & Co-Founder

Intuo

Intuo wil de kloof tussen welzijn en bedrijfsperformantie overbruggen door middel van een online tool en leiderschapstraining. “Vergelijk het met een sportapp: een digitale coach die de prestaties van sporters bijhoudt, en helpt ze te verbeteren door te motiveren en trainingsschema’s voor te stellen.’ Intuo maakt iets dergelijks mogelijk in een professionele omgeving. Bedrijven kunnen de competenties van hun werknemers in kaart brengen én deze evalueren.” En het Gentse bedrijf dat het in de eerste editie van het acceleratorprogramma, tot de growth fase schopte, blijft het goed doen. Onlangs haalde het 850.000 euro op bij enkele business angels én bij de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV).

 

Meer info: www.intuo.io

Matthias Andriessen
Co-founder
Piet Deyaert
Co-founder & Director
Ben Goevaerts
Founder
Wouter Van Respaille
Founder

On Air

On Air combineerde live video’s in één enkele stream om zo verhalen van over heel de wereld te vertellen. Je moest slechts één woord intikken om te zien hoe iemand het filmt in real time. “Ons team is een poosje na het programma gestopt met de start-up. Maar het blijft een ontzettend interessante ervaring. Je leert in de eerste plaats enorm veel mensen kennen en als je professioneel wilt groeien is dat een gigantisch voordeel. Zo zijn er enkelen van ons in het buitenland actief door hun kennis die ze tijdens de start-up hebben opgedaan.”

Johan Van Hove

Co-Founder
Lev Detrez

Co-Founder
Tim Broddin

Developer
Samuel Joos

Partner & Developer

Pith.li

Pith.li maakt het selecteren, becommentariëren en delen van content gemakkelijker, opdat influencers een extra tool hebben om hun opinie kenbaar te maken. “The yellow marker for the digital age” luidde de baseline van Pith.li. Het einde van Pith.li is echter in zicht. Het vierkoppige brein achter de digitale markeerstift focust zich momenteel op andere projecten. “We zijn stapsgewijs Pith.li aan het opdoeken. Onze start-up was geen inkomstenmodel. We wisten dit al bij aanvang van het programma, maar we beschouwden het als een avontuur en we zouden wel zien waar we stranden. Het werd steeds moeilijker om Pith.li te combineren met onze voltijdse jobs en andere zijprojecten. Pith.li is helaas uit te de boot gevallen. We houden wel enorm veel goede contacten over aan ons Telenet Idealabs avontuur. Dat is erg waardevol.”

 

Meer info: www.pithli.li

Telenet Idealabs 2014-2015, Acceleratiefase

Gaëtan Deremince

Co-Founder & CEO
Marius Andra

Co-Founder & CTO
Janne Harju

Co-Founder & Creative Designer

Apprentus

Een internetplatform dat privéleraars koppelt aan geïnteresseerde studenten. Het was tot voor kort een gat in de markt. Intussen hebben er al duizenden leerkrachten en leerlingen ingetekend bij Apprentus. “Sinds onze deelname aan Telenet Idealabs, zijn we met 2200% gestegen. Het programma heeft ons enorm geholpen om gefocust te blijven op ons kernidee en niet teveel zijweggetjes in te slaan. We willen deze groeispurt verder zetten en uitbreiden naar nieuwe steden met een groter team.”

 

Meer info: www.apprentus.be

Arun Luykx

CTO
Bert Cattoor

CEO

Geckomatics

Geckomatics biedt ‘street view’ op maat. Zo kunnen organisaties zelf de voor hen relevante omgeving in beeld brengen. “We zijn intussen operationeel. Onze eerste klanten en projecten zijn binnen. We hebben er zelfs een in Nederland. Geckomatics goes international!”, klinkt het enthousiast. “Het werkt enorm inspirerend om de energie die we in onze start-up steken, te zien renderen”. Ondernemen is hard business, maar we hebben tijdens het programma veel interessante mensen leren kennen met wie we nog steeds contact houden. Zij kampen soms met dezelfde problemen als wij en dat werkt in zekere zin geruststellend en inspirerend. Elke start-up heeft zijn ups and downs.”

 

Meer info: www.geckomatics.com

Jennick Scheerlinck

Founder & Developer
Jonas Heirwegh

Co-Founder
Arnaud De Grootte

Operations

Hoplr

Hoplr is een sociaal netwerk voor buren (‘buurtnetwerk’). Het geeft mensen uit een bepaalde wijk een overzicht van onder meer interessante evenementen, gewijzigde verkeerssitutaties of berichten van politie en brandweer. “In het begin van onze start-up hebben we toch wat kritiek gekregen. Maar dat was voor ons een extra motivatie om die om te buigen naar nieuwe mogelijkheden.” Intussen gaat het alleen maar de goede richting uit met Hoplr, trekken al heel wat gemeentes aan de kar, en stijgt het aantal users aanzienlijk.

 

Meer info: www.hoplr.com

Jeroen Corthout

Co-Founder
Lieven Janssen

Co-Founder
Adri Van Houdt

Developer

Salesflare

Salesflare is een intelligent salesplatform dat leads identificeert uit de marketingkanalen van een bedrijf, zoals de e-mail nieuwsbrief, de website of de pagina op sociale media opdat verkopers ‘intelligentere’ gesprekken kunnen aanknopen met potentiële klanten, en beter weten waarin die mensen geïnteresseerd zijn. ‘Less work, more sales’, luidt de slogan. Ooit startte ze met twee, nu is het een klein bedrijf van vijf en binnenkort zes. Salesflare zit in de lift. Ook na Telenet Idealabs, is de ondernemersspirit nog erg aanwezig in het team. “We zijn wel realistischer dan vroeger. Toen gingen we vaak uit van intuïtie, nu meer en meer van data.”

 

Meer info: www.salesflare.com

Nadira Azermai

Founder & CEO
Koen Deschacht

CTO

Scriptbook

Scriptbook is een handig analyse-instrument voor de filmindustrie om de ROI (cfr. return on investment) te voorspellen op basis van algoritmes. “We hebben veel te danken aan het programma en hebben er vooral héél goed door leren pitchen! Na afloop van zo’n acceleratorprogramma verlaat je je cocon en moet je zelf groeien. In het begin is iedereen enthousiast, maar na zes maanden zie je dat de meeste start-ups een ander traject gaan volgen. Een tip aan nieuwe start-ups: kijk steeds héél kritisch naar het product dat je ontwikkelt. Is er nood aan het product? Gaan mensen ervoor willen betalen? Dat is zeer belangrijk want je wil een business creëren en geen hobbyproject. Op dit moment is Amerika onze belangrijkste markt en daarvoor willen we alles op alles zettten.”

 

Meer info: www.scriptbook.io