Webmail

Telenet en BASE hebben ultrasnel mobiel internet

13 maart 2023 - 7 min

De onafhankelijke studie van de telecomregulator BIPT toont aan dat de kwaliteit van spraak en mobiele-datagebruik uitstekend is. "Telenet en Base halen de beste resultaten voor downloadsnelheid", zegt het BIPT. Mobiel downloaden van je werkdocumenten gaat ultrasnel via het netwerk van Telenet en BASE*. 

 

Wie wil weten welk mobiel netwerk het beste is in België, kijkt elk jaar uit naar de studie van telecomregulator BIPT. Hun experten concluderen ook in hun meest recente rapport dat Telenet en Base het in absolute downloadsnelheid opmerkelijk beter doen dan de andere mobiele operatoren.  

Downloadsnelheid? Uploadsnelheid? Internetsnelheid?

Het rapport van BIPT verwijst naar veel verschillende snelheden.  
 
De downloadsnelheid is de snelheid waarmee jouw computer, tablet of gsm data van het netwerk kan downloaden. Die snelheid wordt meestal gemeten in megabit per seconde (Mbps). De gemiddelde gebruiker heeft genoeg aan 50 tot 100 Mbps. De downloadsnelheid is meestal veel hoger, omdat we vaak zware bestanden van het internet halen: denk aan films bekijken, games downloaden of foto’s ontvangen. 
 
De uploadsnelheid is het omgekeerde daarvan: de snelheid waarmee jouw toestel data richting internet kan sturen. Doorgaans gaat uploaden wat trager dan downloaden – we spreken dan in termen van 10 Mbps tijdens het uploaden van bestanden voor een gemiddeld abonnement. 
 
De internetsnelheid, tot slot, is een combinatie van beide. Als je je abonnement wilt evalueren, kijk je naar zowel downloadsnelheid als uploadsnelheid. Vormen die beide een sterke combinatie, dan zit je goed! 

Mobiel succes: beste resultaten voor downloadsnelheid

Als je op het internet surft met je gsm of tablet op een locatie waar je geen wifibereik hebt, doe je dat met mobiele data. Gegevens die je up- of downloadt, worden op dat moment aangeleverd door het gsm-signaal. Natuurlijk hebben we allemaal graag dat het vooruitgaat. Zowel download- als uploadsnelheid zijn dus belangrijk.  
 
Het mobiele netwerk van Telenet en BASE haalt de beste resultaten voor downloadsnelheid met een gemiddelde van 82,4 Mbs. Ter vergelijking: hiermee kan je per seconde 3 bestanden van 4 MB downloaden. 
  
Deze snelheid is fors hoger dan de gemiddelde downloadsnelheid in België van alle operatoren samen: 80 Mbps. Volgens de studie van BIPT ligt de gemiddelde downloadsnelheid bij Proximus op 76,1 Mbps en bij Orange op 65,8 Mbps. 

Waarom is downloadsnelheid belangrijk?

Hoe hoger de downloadsnelheid, hoe vlotter je kan surfen op het internet. Wanneer je het internet gebruikt, ben je eigenlijk voortdurend aan het downloaden. Of je nu een website bezoekt, een mailtje ontvangt, filmpjes op YouTube bekijkt of Instagram checkt: je haalt gegevens van die pagina binnen op jouw toestel. De downloadsnelheid bepaalt hoe vlug dat gaat. Heb je een te lage downloadsnelheid? Dan zullen bovenstaande voorbeelden niet lukken – of erg langzaam. 
 
Als je wilt weten of je internetsnelheid in orde is, kan je zowel je download- als je uploadsnelheid testen. De Telenet Speedtest meet rechtstreeks de snelheid tussen het Telenet netwerk en je eigen persoonlijke- of bedrijfsnetwerk. De test is niet alleen betrouwbaar, maar ook zeer correct. Je krijgt een resultaat voor zowel je download- als je uploadsnelheid, zodat je prima kan evalueren of alles goed loopt. Let op: deze Speedtest meet internetsnelheden, niet mobiele internetsnelheden.

 

Ontdek alles wat je moet weten over je downloadsnelheid

Hoogste kwaliteit voor gesprekken

De kwaliteit van telefoongesprekken is in het algemeen zeer hoog over heel België en bij alle operatoren. 99,8% van de testoproepen ondervonden geen onderbreking. 
  
Het netwerk van Telenet en BASE levert de beste spraakkwaliteit van alle operatoren, wijst de uiterst gevoelige apparatuur van BIPT uit. Telenet en BASE behalen een topscore van 4,4 op 5, net zoals Orange. Proximus scoort 4,3 op 5.  

Waarvoor gebruiken ondernemers hun smartphone het meest?**

Een mobiel abonnement op maat van je zaak is onmisbaar, want je gebruikt je smartphone vaker dan je denkt. 

Investeren in betrouwbaar netwerk

“Telenet is echt heel tevreden met deze resultaten”, reageert Micha Berger, Chief Technology Officer bij Telenet. “De laatste jaren hebben we natuurlijk hard ingezet op technologie. Die inspanningen lonen nu. We houden dat ook de komende jaren vol”, zegt Micha. “Bedoeling is dat we ons netwerk steeds sneller en performanter maken, zowel voor particulieren als voor bedrijven.” 
  
Wist je dat…85% van de ondernemers kiest voor een combinatie van mobiel abonnement en vast internet?   Als ondernemer wil jij alleen het beste voor je zaak. Ontdek hoe jij alles uit hét netwerk van Vlaanderen haalt!   
Bekijk alle ingezamelde data over de netwerkkwaliteit in het rapport van BIPT

 

(*) Telenet levert onder de merknaam BASE mobiele telefonie in België. 
(**) Volgens onderzoek van Telenet en Why5. (2021) 

Nog meer inspiratie

Artikel

4G Internet Back-up
Dankzij Internet Back-up (ook wel ‘4G Back-up’) blijft je zaak draaien tijdens een internetpanne. Je internet schakelt vanzelf van het vaste netwerk over op 4G.

Artikel

Moodmaker
Een teambuilding organiseer je voor ’t plezier en om de teamspirit te bevorderen. Maar als je aanklopt bij Yves en Sofie van Moodmaker mag je nog méér verwachten. Fun is er gegarandeerd.

Artikel

5 apps om kosten te beheren
Apps-aankopen, gsm-abonnementen, streamingdiensten, … Je kosten kunnen nogal eens oplopen. Gelukkig bestaan er apps die jouw kosten in kaart brengen zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Artikel

Telenet 360° wifi: het wifi-signaal versterken in je zaak
Vergeet oude wifi-boosters en routers. Met de nieuwe wifi-pods van Telenet 360° wifi versterk je het wifi-signaal in je zaak of kantoor in een-twee-drie.

Artikel

Heb je een router nodig voor de wifi in je zaak?
De nieuwste wifi-technologie van Telenet maakt wifi-boosters overbodig. Ontdek onze wifi-pods en hoe je ze al dan niet combineert met je eigen router.

Artikel

Contactloos betalen met back up
Contactloos betalen is volledig ingeburgerd; we hebben steeds minder cash geld op zak. Electronisch betalen met Bancontact of een app is vlot, handig én veilig met een 4G back-up.

Artikel

Telenet en BASE hebben ultrasnel mobiel internet
Uit de onafhankelijke studie van telecomregulator BIPT blijkt dat Telenet en Base het snelste mobiel internet met de beste downloadsnelheid aanbieden.

Artikel

5g beter dan 4g voor jouw zaak
Is 5G de toekomst voor jouw zaak? Het internet van de toekomst biedt heel wat meer mogelijkheden dan 4G. Ontdek welke voordelen het voor jou heeft!

Artikel

De Geus kiest Business Fibernet van Telenet Business
In tijden van crisis moet je als ondernemer creatief zijn. Ontdek hoe fietswinkel De Geus dankzij Telenet Business de digitale toer opging.

Artikel

3 voordelen sneller internet
Jouw wereld van vandaag is er eentje met tal van apps op je pc, smartphone en tablet. En ook je klanten contacteren je steeds vaker digitaal.

Artikel

Horeca: meer omzet dankzij wifi
88% van de Vlaamse klanten kiest voor een horecazaak met wifi. Op café, restaurant en hotel: ze willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele én gratis wifi.

Artikel

BelgaBrew heeft een KLIK
Koen Avet van BelgaBrew was zo onder de indruk van de persoonlijke service van Sylvia Cauberghs van Telenet Business dat hij graag iets wilde terugdoen.

Artikel

Gratis wifi voor klanten: veilig?
Of je nu een horecazaak, wachtzaal of receptie runt: klanten die ergens moeten wachten, verwachten wifi. Dat gaf 88% van Vlaamse consumenten expliciet aan*. Liefst via een veilig, stabiel en snel netwerk.

Artikel

Hoe snel is uw internet eigenlijk?
Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

Artikel

Sneller internet: 5 tips
Snel internet is cruciaal om als ondernemer vlot te werken. Maar wat is een goede internetsnelheid? Hoe test je die snelheid? Met onze tips maken we jouw internet sneller!