Webmail

Welk online betaalsysteem heb jij nodig voor je webshop?

14 februari 2024 - 4 min

Je online betaalsysteem speelt een cruciale rol in het succes van je webshop. Zo’n systeem is het geheel van oplossingen dat je aanreikt om je klanten gemakkelijk te laten afrekenen. Hoe vlotter ze kunnen betalen, hoe korter het betaalproces en hoe beter de klantenervaring. Een gebruiksvriendelijke website biedt verschillende betaaloplossingen aan. We bespreken in dit artikel vijf oplossingen.

 

1. Betaalknop van Belgische banken

Ondanks het stijgende succes van e-commerce betalen nog veel Belgen liever niet online. Ze geloven nog niet helemaal in de veiligheid van het systeem van mobiel betalen. Wat ze intussen wél vertrouwen, is hun bank en de online omgeving ervan. Voor deze doelgroep is een betaalknop van de eigen bank belangrijk. Via die knop regelen ze hun financiën op een gekend platform, met een methode die ze kennen: met hun bankkaart en kaartlezer.

 
Dit betaalproces leidt je klanten naar de veilige betaalomgeving van hun bank. Ze geven hun bankkaartgegevens in en stoppen hun kaart in de kaartlezer. Dit proces is relatief omslachtig, maar geeft een belangrijk gevoel van veiligheid aan je klanten.

2. Payconiq by Bancontact-app

Naast online betalen met je kaartlezer biedt Bancontact een tweede interessante oplossing: de Payconiq by Bancontact-app. Integreer je die in je webshop, dan krijgen je klanten een QR-code te zien. Het enige wat ze moeten doen, is die code scannen vanuit de Payconiq by Bancontact-app op hun smartphone. Als ze dan nog even kiezen met welke rekening ze willen betalen, zijn ze in een-twee-drie klaar.

Pro tip

Naast de Payconiq by Bancontact-app kan je klant ook met de eigen bank-app betalen. Als je voor de betaaloptie van Bancontact kiest, krijgt je klant de keuze om de rekening te betalen met de eigen bank-app of met Payconiq. Vlot, betrouwbaar en veilig!

3. PayPal

Voor wie internationaal verkoopt, zijn betalingen via Mastercard en Visa een must ... én vergeet PayPal niet. PayPal integreert verschillende betaalmogelijkheden: met de bankrekening en met de kredietkaart. Je klanten kunnen ook een saldo op hun PayPal-rekening zetten waarmee ze betalen. Het is een van de meest klantvriendelijke betaaloplossingen als je een internationaal publiek bereikt.

4. Geïntegreerde betaaloplossingen

Payment Service Providers bieden geïntegreerde betaaloplossingen aan om veilig online te betalen. Zij bieden alle voorgaande online betaaloplossingen in één oplossing aan. Heel populair bij Belgische webshops zijn Ingenico, Stripe, ICEPAY en Mollie.

5. Achteraf betalen

Je kan er ook voor kiezen om je klanten achteraf te laten betalen, nadat ze de bestelling ontvangen hebben. Dat kan met een overschrijvingsformulier (met of zonder QR-code) of met systemen zoals Afterpay of Klarna. Voor sommige klanten neemt ‘achteraf betalen’ de drempel weg om iets online te bestellen. Bij achteraf betalen loop jij als verkoper natuurlijk wel het risico om betaalherinneringen te moeten sturen of je geld helemaal niet te ontvangen. Zorg daarom voor waterdichte verkoopsvoorwaarden die je laat ondertekenen op het moment van de bestelling.

Voordelen van een goed online betaalsysteem

Een van de grote voordelen van e-commerce is dat je op voorhand wordt betaald. Met de eerste vier betaaloplossingen staat het geld al op je rekening nog voor je de bestelling op de post doet. Daarnaast worden klanten almaar kritischer. Als je website niet snel genoeg is, dreig je klanten te verliezen. Dat is ook het geval als ze niet op hun vertrouwde manier kunnen betalen. Een goed betaalsysteem heeft dus een positieve impact op je klanttevredenheid.

 

Ten slotte verhoogt een goed betaalsysteem de conversie van je webshop. Als je klanten hun bestelling zonder belemmeringen kunnen afrekenen, heb je veel minder kans op achtergelaten winkelmandjes. Hoe minder irritaties tijdens het betaalproces, hoe meer inkomsten. Succes!

Een vraag? Telenet Business helpt je graag

Nog vragen over het betaalsysteem van je webshop of welke oplossing nu precies bij je past? Ben je nog op zoek naar meer info over je website (laten) maken of je webshop bouwen? Neem gerust contact met ons op – één van onze digitale experts helpt je graag verder.

Nog meer inspiratie

Artikel

Welk online betaalsysteem heb jij nodig voor je webshop?
Een gebruiksvriendelijke webshop biedt meer dan één online betaalsysteem aan, zoals Payconiq en Paypal. Dat werkt drempelverlagend … en verhoogt je conversie.

Artikel

Wat is een SSL-certificaat en waarom heb ik dat nodig?
Een SSL-certificaat vertelt meer over de beveiliging van de communicatie tussen je website en je bezoekers. Hoe beter het certificaat, hoe veiliger.

Artikel

Wat is e-commerce en voor wie is het interessant?
E-commerce is de verzamelnaam voor online zakendoen. De meest gekende vorm is een webshop. Daarmee kan je je doelpubliek uitbreiden en je verkoop boosten.

Artikel

Betalen met gsm: interessante oplossingen voor je zaak
Steeds meer klanten verwachten dat ze veilig mobiel kunnen betalen. Maar welke oplossingen zijn er voor betalen met gsm? En wat moet jij als zaakvoerder doen?

Artikel

Een gebruiksvriendelijke website: cruciaal voor je zaak
Een gebruiksvriendelijke website betekent een groot verschil voor je conversie en je verkoopcijfers. Je keuzemenu, effectiviteit en laadtijd spelen een grote rol.

Artikel

Je webshop promoten: hoe doe je dat?
Je webshop promoten lijkt soms een onbegonnen zaak: er zijn zoveel mogelijkheden en alles lijkt geld te kosten. Maar met een slimme aanpak hou je het goedkoop.

Artikel

Zoek de 5 fouten in je website
Je website levert niet de verwachte resultaten op? Dan mis je misschien net die noodzakelijke details voor een efficiënte website. Check 5 veelgemaakte fouten en los ze meteen op!

Artikel

5 vuistregels om uw bedrijf online op de kaart te zetten
Hoe online klanten werven in een snel veranderende digitale wereld? Investeert u liefst in een eigen website, gelooft u meer in een Facebook-pagina of mikt u voluit op sociale media?

Artikel

Een eigen website. En wel hierom!
Wat heb je nodig om een eigen website te maken? Hoe zit dat met domeinnamen en hosting? We helpen je op weg!

Artikel

Wifi maakt je zaak zichtbaarder
Gratis wifi voor je bezoekers? Da’s goeie reclame voor je onderneming. En dat mag je gerust letterlijk nemen.

Artikel

Hoe meer klanten winnen met een actiegerichte website?
Nu hebt u misschien een mooie website. Maar levert deze ook leads, prospecten en klanten op? Leer hoe een actiegerichte site meer verkoop oplevert.

Artikel

6 sites met gratis foto's voor uw blog of website
U kunt legaal toffe beelden downloaden? En toch gratis. Test deze 6 sites met gratis afbeeldingen.

Artikel

Ottercider
België is allesbehalve een ciderland, maar daar brengen Toon en Laura van Ottercider binnenkort verandering in. 7 jaar geleden zetten ze al een eerste appelazijn op tafel. Maar vandaag pronkt hun appelcider op de kaart van Vlaamse topchefs. Het resultaat van pure passie en zin voor ondernemen.

Artikel

Eindelijk orde in uw contactenlijst
Online shoppen. We love it! En we verwachten stiekem ook van alle bedrijven dat ze aan e-commerce doen. Is het nuttig voor jouw bedrijf om producten of diensten via internet te verkopen? En eens besloten, hoe begin je er dan aan? Wij helpen je met onze checklist.

Artikel

Zelf je website aanpassen
Als klant is er niks zo frustrerends als terechtkomen op een website met verouderde informatie. En als ondernemer is het al even vervelend dat je niet eens zelf je openingsuren kan aanpassen.

Artikel

Is uw website goed te lezen op iPhone en andere mobieltjes?
Steeds meer surfers surfen mobiel. Is uw website goed te lezen op een iPhone, iPad en andere mobile toestellen?

Artikel

Is jouw site mobielvriendelijk?
Heb je je website al eens met een smartphone bezocht? En? Hoe ziet dat er uit? Nu steeds meer mensen surfen via het kleine scherm, is een mobiele site een must.

Artikel

Zo kuist u uw hele mailbox op in enkele klikken
Het nieuwe jaar begint u allicht graag proper. Helaas bevat uw mailbox nu nog ontzettend veel e-mails. Hoe verwijdert u die allemaal in één keer?

Artikel

Zo breng je je zaak online in orde | Telenet Business
Klanten googelen eerst en beslissen dan waar ze hun aankoop zullen doen. Zorg er met deze tips voor dat je zaak online in orde is.

Artikel

De meest digitale haakwinkel slaat straf internet aan de haak
Al van ‘videowinkelen’ gehoord? Het Haakbeest verkoopt via videobellen: “De groei van onze winkel wordt zo alleen maar bevorderd!”

Artikel

Schep orde in je contactenlijst
Een onoverzichtelijke berg contacten in je smartphone en veel dubbele en ontbrekende nummers? Tijd voor wat orde in de digitale chaos.

Artikel

Van nood deugd maken is eigen aan sector
Matthias De Caluwe reflecteert in De Verderkijkers over de veerkracht van de horecasector en creatieve samenwerkingen die ontstonden.

Artikel

Jij bent klantvriendelijk, maar is je website dat ook?
Draag jij klantvriendelijkheid hoog in ’t vaandel in je zaak? Pas dit dan ook toe online, op je website. Hoe je dat doet, lees je hier.

Artikel

Is jouw website geschikt voor smartphones?
38% van alle internetverkeer verloopt via smartphones. Dat de website van je zaak geschikt is voor kleine schermen is dus van vitaal belang. Voldoet hij aan de normen?

Artikel

Hoe online ondernemen naast Zalando en Bol.com?
Scoren als ondernemer? Los dan het probleem op van je klant. En doe dat op je eigen manier, met oog voor duurzaamheid, service … en tips van CEO Dewi Van de Vyver.