Webmail

Geen internet? Met deze 6 tips werk je vlot verder!

Als je internetverbinding uitvalt, heeft dat een enorme impact op je zaak. Het kan leiden tot onverwachte kosten en inkomstenverlies. Je kunt hier echter op voorhand al alternatieven voor voorzien. Een back-upverbinding biedt de oplossing.

De meeste Belgische ondernemingen beschouwen hun internetverbinding als cruciaal. En toch hebben veel zaken geen back-uplijn. Een groot risico, want een onderbreking leidt meestal tot aanzienlijke kosten en inkomstenverlies. Bij veel ondernemingen kunnen medewerkers hun activiteiten niet voortzetten, om nog maar te zwijgen van de gevolgen voor de verkoop en service naar klanten... 

Soms valt er niet aan te ontsnappen: geen internet!

Hoe vervelend het ook is, soms kan het eens gebeuren dat je zaak plots geen of een slechte internetverbinding heeft. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Onze eigen Telenettechnici verwittigen je natuurlijk altijd ruim op voorhand als ze voor korte tijd de verbinding moeten verbreken, maar helaas zijn er nog andere factoren in het spel. Een overijverige graafmachine, bijvoorbeeld, of werken in de straat van je zaak: ze kunnen van je werkdag nog voor je het goed en wel beseft, een hindernissenparcours maken.

 

Soms zijn je smartphone, tablet of laptop wel verbonden met je wifinetwerk, maar heb je geen internet. Dat kan nogal eens tot verwarring leiden. Het is natuurlijk niet omdat het internetsignaal niet meer werkt, dat je eigen netwerk ook de pijp aan Maarten geeft. Het netwerk van je zaak blijft in dat geval gewoon doorwerken, alleen is de toegangsweg naar het internet tijdelijk gesloten. Frustrerend!

 

Als het internet voor je onderneming plots even niet meer vanzelfsprekend is, komt het erop aan om goed voorbereid te zijn. Want een goede voorbereiding, is hier letterlijk het héle werk! Heb jij je huiswerk gedaan voor de tijdelijke onderbreking van het netwerk? Dan werk je gewoon verder. Heb je nog geen plan B? Geen nood, er zijn oplossingen. Deze tips helpen je wanneer het internet uitvalt! 

Valt de internetverbinding van je zaak uit? Met deze tips werk je lustig verder

Niks zo frustrerend als samen met je personeel wíllen werken, maar dat niet kunnen, omdat je zaak het even zonder internet moet doen. Voor elk probleem, zijn er nochtans slimme Telenetoplossingen. Terwijl je wacht tot onze technici arriveren om je uit de nood te helpen, geven we je alvast een paar waardevolle tips mee.

Tip 1. Maak zelf een hotspot

Wist je dat je de mobiele data van je gsm kan gebruiken om je tablet of laptop te verbinden met internet? Door van je smartphone een persoonlijke hotspot te maken, zet je het 4G of 5G-signaal om in wifi en creëer je je eigen wifinetwerk. Handig als je op het web wil, maar er geen internetverbinding beschikbaar is. ’t Is in een handomdraai gebeurd.

Tip 2. Liever op je smartphone of tablet? Werk op 4G of 5G

De kabel is onderbroken door werken, maar het internet hangt nog steeds in de lucht. Pluk het er uit met 4G en werk vlot verder op je smartphone of tablet! Bevind je je in een regio waar 5G wordt aangeboden en heb je een 5G-smartphone? Dan werk je zelfs vliegensvlug op 5G verder.

Tip 3. Verplaats/vervang de wifirouter

Ben je honderd procent zeker dat die slechte internetverbinding of dat traag internet met een panne te maken heeft? Of zijn er misschien plaatsen in je zaak waar de wifiverbinding beter kan? Een wifibooster of een nieuwe router kunnen vaak wonderen doen! Ook even goed nadenken over waar je je router precies een plekje geeft, kan het trage internet plots een gigaboost geven!

Tip 4. Opgelet: deze apparaten kunnen je wifi-signaal verstoren

In heel wat ondernemingen zijn allerlei elektronische apparaten te vinden die maar wát graag een rondje wifipesten organiseren. Videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, weerstations en magnetrons waarmee de medewerkers hun lunch opwarmen: ze doen door het gebruik van straling allemaal flink hun best om jouw wifi in de war te brengen. Heb je problemen met je wifi, dan loont het vaak om die stoorzenders even van dichtbij te bekijken.

Tip 5. Huur een betaalterminal

Kan je betaalterminal niet zonder internet? Tijdelijk een mobiele terminal huren, lost dat probleem snel op. Via TerminalRent of Rent-to-Pay kan je ze zelfs voor één dag huren!

Tip 6. Geniet van een backup-lijn

Het slimst is om naast je hoofdverbinding ook een back-up verbinding te voorzien. Daarom kiezen steeds meer ondernemingen en zelfstandigen voor een abonnement Business Fibernet met Internet back-up. Hapert je internet toch eens, dan neemt 4G het automatisch over tot het opgelost is. Zo ben je met je zaak altijd onbezorgd online en val je nooit zonder internet, ook al zijn er werken in de straat. Wil je meer weten over Internet back-up?

Bereken de kost voor je bedrijf als je internet uitvalt

Nog niet overtuigd van het belang van een back-up lijn? Dan hebben we nog een eenvoudige rekenoefening: bereken gewoon eens de impact van een uitval op je bedrijf. Ga na wat het je kost als je en je medewerkers enkele uren niet kunnen werken. Wat de financiële gevolgen zijn als je enkele uren niets kan verkopen of geen service kan leveren. Vergelijk die kosten vervolgens met de investeringen in een back-up verbinding.

Ondernemers zitten goed op hét netwerk van Vlaanderen.