Zo makkelijk verdeel je mobiele data onder je team

Mobiele data verdelen onder je team

In een wereld waarin we allemaal 24/24 met elkaar verbonden zijn, draait je zaak als nooit tevoren. Die werknemers van jou zijn bereikbaarder en productiever dan ooit, mede omdat hun smartphone een soort mobile office is geworden. Werken on the go? Jij en je team maken het waar! Dus hebben jij en je medewerkers een Telenet GSM-abonnement met mobiele data nodig die een mobile office voor iedereen probleemloos mogelijk maakt!

Mobiele data: zakendoen onderweg

Een team dat de baan opgaat voor je onderneming, werkt vaak op plaatsen waar ze het zonder wifi moeten stellen. Daar schakelt hun GSM of de simkaart van hun tablet over op mobiele data. Die data worden gedownload over het GSM-signaal en maken mobiel internet mogelijk. Op die manier kunnen de collega’s moeiteloos online aan de slag blijven en verliezen ze geen tijd met zoeken naar een internetverbinding.


LEUK WEETJE: Het mobiel internet van Telenet werd door Test Aankoop tot beste netwerk gekroond! 


Het komt er dus op aan om een Telenet abonnement voor mobiel internet te hebben dat ruim genoeg is, maar ook liefst flexibel genoeg kan worden gebruikt. Telenet KLIK is daarvoor dé gepaste oplossing.

Telenet KLIK: de eenvoudige oplossing

Mobiele data onder je team verdelen zoals je zelf wil? Dat kan met een Telenet mobiel abonnement en Telenet KLIK. Met een paar kliks in je dataplan geef je iedereen wat hij nodig heeft. En dat zonder je vaste maandbudget te overschrijden.

Elke medewerker van je zaak heeft, wat mobiele data betreft, andere behoeften. Al naargelang de functie in het bedrijf, is de nood aan mobiele data voor iedereen anders. We bekijken even een paar voorbeelden uit praktijk.

Veronique is altijd onderweg. Tussen klantenbezoeken voert ze bestellingen in, mailt en whatsappt ze met collega’s. Bij klanten presenteert ze de nieuwste producten op haar tablet. Ze checkt live de voorraden en werkt offertes meteen onderweg uit.
 

Bert zit als IT-er op kantoor. Hij babbelt lustig mee in het interne Whatsapp-groepje, maar surft vooral via de wifi van het kantoor.
 

Zaakvoerster Els wil mobiel en op kantoor altijd bereikbaar zijn voor haar klanten. Op haar smartphone checkt ze de flow van bestellingen, volgt ze haar bedrijf financieel op, stuurt ze presentaties door en deelt ze video’s met haar mensen. Terwijl Waze haar naar afspraken gidst, luistert ze naar inspirerende podcasts.

Het zal je niet verbazen dat elk lid van dit team niet evenveel 4G verbruikt. Veronique en Els zijn grootverbruikers. Ze hebben elk zeker 7 GB per maand nodig. Bert komt met 1 GB ruimschoots toe.

De pot mobiele data uit hun KLIK-bundel verdelen ze zelf volgens de behoeften van elk teamlid. Wie meer volume mobiele data nodig heeft, krijgt meer. Dat is de kracht van Telenet Business in een KLIK-bundel: meer dan genoeg data, in een fantastisch flexibel jasje! Verken zelf alle mogelijkheden van de KLIK-bundel voor je zaak!

Hoe ga jij het best te werk bij het verdelen van de pot mobiele data?

1. Analyseer je mobiele verbruik

Check het totale mobiele verbruik van jezelf en je team. Verbruiken jullie maandelijks bijvoorbeeld 5 GB, 10 GB, 20 GB of meer mobiele data? Op basis daarvan stel je de juiste Telenet KLIK zelf samen.

2. Tel het aantal simkaarten

Hoeveel smartphones en andere toestellen met een simkaart heb je nodig in je zaak? Tel ze even. Met Telenet KLIK voeg je in een handomdraai 1 tot 10 simkaarten toe.

3. Verdeel de pot mobiele data

Open de handige alles-in-één-app van Telenet of surf naar Mijn Telenet. Daar kan je jouw mobiele dataverbruik en dat van je team monitoren. Gebruiksgemak staat hier centraal. Je verdeelt de volle pot mobiele data vlotjes onder 2 tot 10 simkaarten. En per teamlid stel je limieten in.

Achteraf doe je heel gemakkelijk aanpassingen: je kan op elk moment het mobiele dataverbruik checken. Of kijken hoeveel dagen je nog over hebt tot de nieuwe periode weer start.

Zo verdeelt zaakvoerster Els de pot van 15 GB aan mobiele data over Bert (1 GB) en Veronique (7 GB). Zelf houdt ze de overige 7 GB. Maar even gemakkelijk zet ze Bert op 2 GB wanneer zijn professionele verbruik toeneemt, en Veronique op 1 GB tijdens haar zwangerschapsperiode. Zo kan haar vervangster met 6 GB de baan op – een praktische, stevige en vooral werkbare portie mobiel internet!.

Tip: Geen zin om te tellen? Kies dan voor een KLIK met ‘unlimited’ data.

4. Vraag automatische herinneringen

Bij het verdelen van het verbruik kan je meteen kiezen voor automatische herinneringen over het verbruik van je mobiele data. Zo krijg je een boodschap per sms zodra je op 80% en 100% van je persoonlijke limiet zit.

5. Betaal steeds hetzelfde

Hoe je de pot mobiele data ook verdeelt, je betaalt elke maand hetzelfde bedrag. Die zekerheid heb je.

Ben jij nog geen KLIK? Maak snel de switch en pas heel makkelijk je mobiele dataverbruik aan! 

Benieuwd hoe jij alles uit hét netwerk van Vlaanderen haalt?