Webmail

Je eigen website:
Telenet helpt je op weg!

27 maart 2022 - 5

Een eigen website is vandaag onmisbaar voor iedere KMO of zelfstandige. Met Telenet zet je de eerste stappen in de goede richting!

 

Stap 1: Een domeinnaam kiezen

Een eigen website? Als je je als bedrijf of zelfstandige een professionele identiteit wilt aanmeten, kan je niet meer zonder . Daarvoor heb je allereerst een degelijke basis nodig: je eigen domeinnaam. Die vormt als het ware je online adres waar iedereen je bedrijf kan terugvinden op het wereldwijde web.

 

Denk daarom goed na waarvoor je je toekomstige domeinnaam en website juist wil gebruiken. Richt jij je lokaal, nationaal, internationaal, wereldwijd? In functie van je bereikbaarheid kies je de domeinnaamextensie die het best op jouw organisatie afgestemd is: .be, .com, .eu, .org,...

 

Verder moet je de keuze maken of je jouw bedrijfsnaam als domeinnaam zal gebruiken, of eerder een product of merknaam. Bepalend is hierbij, onder welke naam klanten je vandaag het beste kennen. In ieder geval moet je controleren of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.

 

Vergeet ook niet dat je jouw domeinnaam kan gebruiken als extensie voor je e-mailadressen.

 

Bij Telenet kan je alvast terecht voor een domeinnaam!

Stap 2: Je eigen website (laten) ontwerpen

Domeinnaam geregeld? Dan is de volgende stap: het ontwerp. Ontwerp je zelf een eigen website of laat die ontwerpen bij een professionele webdesigner?

 

Kies een concept en probeer voor jezelf uit te maken hoe de website er moet uitzien. Moet hij informatief zijn, moeten klanten erop kunnen bestellen... ? Op die vragen moet je eerst een antwoord kennen alvorens aan de slag te gaan.

 

Informeer zeker naar de software waarmee je de site gaat (laten) bouwen. Met CMS-systemen zoals Drupal of WordPress kan je zelf voor een beperkt budget al een mooie website maken. Overweeg zeker ook een “responsive” website. Met responsive design maak je een website die zowel op desktop als op een smartphone of tablet optimaal te gebruiken is. De site past zich automatisch aan de schermgrootte en het toestel van de gebruiker aan, waardoor die steeds de best mogelijke surfervaring heeft. Schuilt er geen webbrein in jou? Geen nood, dan kan een externe webdesigner je op weg helpen.

Stap 3: Een professionele hostingpartner zoeken

Wil jij een website (laten) maken? Dan heb je naast een domeinnaam ook webhosting nodig. Met webhosting plaats je je website online zodat die door iedereen via het internet te bereiken is. Ook als je geen website wenst, maar wel e-mail wil versturen vanaf je domeinnaam heb je webhosting nodig.

 

Het hosten van je website gebeurt in de vorm van een vast maandelijks abonnement. Zorg voor een betrouwbare hostingpartner die kan instaan voor het onderhoud, de uptime, de specifieke kennis en de investering in een moderne infrastructuur.

 

Telenet kan alvast zorgen voor een betrouwbare webhosting met 24 uur op 24 monitoring van de infrastructuur. Wij zorgen ervoor dat je website of blog veilig online staat, zodat jij je kan focussen op je core business!

Hulp nodig bij het zelf bouwen van je website?

Deze checklist vertelt je alles waarop je moet letten.