Webmail

Kinesitherapeute Mieke maakt website met Online Essentials

08 oktober 2021 - 8

Een nieuwe website bouwen is voor ondernemers vaak allesbehalve evident. Daar kan zelfstandig kinesitherapeute Mieke Verbanck uit Zaventem van meespreken. Na een hobbelig parcours lanceerde ze haar eigen website met onze all-in-one-oplossing Online Essentials.

 

“Van websites bouwen ken ik als kine zelf niets”, vertelt Mieke. “Na een jarenlange carrière in de farma-industrie startte ik in 2017 met mijn eigen zaak. Daar had ik mijn handen mee vol. Ik moest bovendien alles combineren met jonge kinderen. Het moederschap en de vele bijhorende uitdagingen hebben me geïnspireerd om als zelfstandige kine andere mama’s te helpen.”

 

“Op basis van de noden die ik bij de moeders in mijn praktijk merkte, breidde ik mijn zaak twee jaar later uit met personal wellness. Veel tijd om aan een website te werken, schoot er dus niet over. En dan was er nog mijn uitstelgedrag...”

Een totaalpakket

Om daar komaf mee te maken, nam Mieke na een jaar een copywriter onder de arm en kocht ze al een domeinnaam aan. “Bij de teksten die ik ontving, voelde ik me niet goed. Ik mocht wel feedback geven, maar wist me er geen raad mee. Er gebeurde ook geen verdere opvolging. Uiteindelijk is het opnieuw blijven liggen. Mijn domeinnaam is ongebruikt vervallen en geblokkeerd geraakt, met alle gevolgen van dien.”

 

Telenet Business kwam Mieke te hulp met Online Essentials. “Ik ben zo dankbaar dat ze het probleem met mijn domeinnaam hebben opgelost. Dat was geen aangenaam karwei.” Gelukkig hoeft de kinesitherapeute zich hier voortaan geen zorgen meer om te maken. “Omdat Online Essentials een ‘alles in één’-oplossing is, hoef ik niet apart een domeinnaam aan te kopen, een copywriter te boeken en uit te zoeken hoe ik een website moet bouwen. Dat vind ik een verademing.”

"Handleiding? Mijn website is zo gebruiksvriendelijk dat ik die niet nodig heb."

Mieke Verbanck

Kinesitherapeute

Snelle service

Het team van Online Essentials heeft overigens meer dan één probleem opgelost: “Mijn uitstelgedrag is er helemaal door weggenomen. Telenet Business volgt alles mooi op en ik word meegenomen in het proces. Waar nodig krijg ik reminders zodat ik niets laat liggen.”

 

Ook nu de website al enkele maanden live is, staat Mieke er niet alleen voor. “Ik vind het handig dat ik zelf kleine dingen kan aanpassen, bijvoorbeeld in mijn aanbod. Dat lukt me vlot. Het is heel gebruiksvriendelijk. De handleiding? Die heb ik nog niet nodig gehad. Als er iets niet goed wil staan of als ik grotere aanpassingen of uitbreidingen wil, staat Telenet Business klaar. Zo heb ik bijvoorbeeld onlangs een Franse versie besteld.”

 

Wil jij ook een website (laten) maken? Dan vertelt deze handige checklist je waarop je moet letten. 

Online Essentials: all-in-one-oplossing met vele voordelen

Tijdens het gesprek haalt Mieke flink wat voordelen aan. Een overzicht:

 

  1. Online Essentials is een uitgebreid pakket met o.a. een domeinnaam, hosting, design en copywriting voor je website. “Ik vond het een groot pluspunt dat er hulp was bij het schrijven. Zo heb ik bijvoorbeeld de teksten van de eerste copywriter deels kunnen hergebruiken.”

  2. Op basis van je voorkeuren qua ontwerp, ontvang je een voorstel dat je nog kan bijsturen. “Ik vond het heel aangenaam om te starten met een basis in plaats van een wit blad.”

  3. Geen technische voorkennis? Geen probleem! “Ondanks dat ik niet helemaal mee ben met al dat digitale, is de informatie ook voor mij heel duidelijk.”

  4. Correcties? Die kan je zelf doen. “Mijn contactpersoon heeft me uitgelegd hoe ik zelf aan mijn website kan werken. Zo kan ik alle pagina’s nakijken en aanpassen.”

  5. Hulp nodig? Je vaste contactpersoon staat voor je klaar! “Soms lukt er iets niet, heb ik grotere aanpassingen of extra pagina’s nodig. Tot nu toe ben ik altijd snel geholpen.”

  6. Je website wordt automatisch geoptimaliseerd voor zoekrobots en mobiele apparaten. “Hier weet ik eerlijk gezegd de details niet van, maar ik zag mijn website wel week na week hoger klimmen in Google.” En een snelle test op de smartphone bewijst bovendien dat de website mobielvriendelijk is.

  7. Je bedrijf wordt toegevoegd op relevante online kaarten en gidsen. Zo vinden (potentiële) klanten je nog makkelijker. “Als klanten mij googelen, staat alle informatie bovenaan verzameld. Zo vinden ze meteen mijn contactgegevens. Heel handig!”

  8. Je website wordt permanent onderhouden. “Dat ik me daar zelf niets van aan hoef te trekken, geeft me gemoedsrust. Zo kan ik me nog meer op mijn zaak focussen.”