Webmail

Is uw website goed te lezen op iPhone en andere mobieltjes?

10 maart 2023 - 5

Steeds meer surfers surfen mobiel. Is uw website goed te lezen op een iPhone, iPad en andere mobile toestellen?

 

Uw website moet vandaag zeker “responsive” zijn. Zo kan uw bezoeker op elk toestel zich informeren over uw producten, diensten en zaak. En ja, ook Google rangschikt uw site dan hoger.


Maar wat wil dit zeggen?

Hoe maakt u uw website “responsive”?

Wat is een responsive website?

Een responsive website is een site die zich aanpast aan het apparaat en de schermgrootte waarmee de bezoeker de site bezoekt. Zonder dat het design van de site verloren gaat. Tegelijkertijd moet deze site zich ook mobiel snel openen.

Is uw site responsive?

U kunt eenvoudig zelf testen of uw website responsive is. Verklein en vergroot uw browservenster. Wanneer de site en content zich aanpast zodat alles optimaal leesbaar en aanklikbaar blijft, bent u veilig.

Een grondigere analyse kan u gratis door Google laten uitvoeren. Geef de link naar uw website hier in.

 

Waarom beveelt Google het aan?

Google wil de beste zoekmachine zijn en blijven. Omdat steeds meer mensen mobiel surfen wil ze sites die goed te lezen zijn op tablets en smartphones belonen. “Bij de niet-mobielvriendelijke versie moet de gebruiker zijn vingers samenknijpen of inzoomen om de inhoud te kunnen lezen”, argumenteert Google. “Gebruikers vinden dit doorgaans frustrerend waardoor de kans groot is dat ze de site verlaten. De mobielvriendelijke versie is daarentegen goed leesbaar.”Sinds november 2014 voegt Google een label "Voor mobiel" toe aan hun mobiele zoekresultaten.

Hoe uw website aanpassen?

Overleg met uw webdesigner wat moet gebeuren om uw site aan te passen. Volg hierbij deze aanbevelingen van Google en de informatie volgens het CMS waarop uw site draait. 

Moet u nog van nul beginnen, of was uw site sowieso aan vernieuwing toe? Kies dan meteen een design dat responsive is. Voor Wordpress, Drupal en andere contentmanagementsystemen vindt u honderden thema’s die zich automatisch aan elk scherm aanpassen. Dit is de eenvoudigste manier.

Gratis test

Hoe scoort jouw website vandaag?