Digitale telefonie voor ondernemers

10 vragen over FreePhone Business

22 mei 2019 - 8

Vergeten wie je nu ook alweer terug moest bellen? Krijgen je klanten vaak de bezettoon? Intern doorschakelen loopt toch niet helemaal zoals het moet? Precies hierom ontwikkelde Telenet Business één oplossing voor zakelijke telefonie. Van zelfstandigen tot kleine ondernemers. In dit artikel vind je alvast de antwoorden op de 10 meestgestelde vragen over FreePhone Business.

 

Vraag 1: Wat is FreePhone Business?

FreePhone Business zorgt ervoor dat elke klant iemand iemand aan de lijn krijgt of teruggebeld wordt. Je zaak is altijd bereikbaar op één vast algemeen nummer. Alle medewerkers schakelen gemakkelijk door, nemen een tweede oproep aan en zijn zelfs bereikbaar op de baan. Zelfs op telefonisch vlak heb jij dus een professionele uitstraling. Jullie bellen 24/7 onbeperkt naar vaste en mobiele lijnen in België en 1000 minuten (da’s meer dan 16 uur!) gratis naar vaste en mobiele lijnen binnen Europa, Canada en de VS.

Vraag 2. Ik ben een kleine ondernemer. Is FreePhone Business wel voor mij?

FreePhone Business is afgestemd op de noden van kleine en middelgrote bedrijven tot 20 medewerkers. Zo genieten ook zij van de professionele mogelijkheden van telefonie die vroeger enkel voor de grote bedrijven bestond. Dat ondervindt ook ondernemer Mo Baghna van het Hasseltse restaurant Let’s Wok.

Vraag 3. Als ik met Skype bel, heb ik vaak last van storingen. Waarom zou ik toch blijven bellen via internet?

We weten dat online aanbieders van internettelefonie niet altijd een goede kwaliteit garanderen. Dit is anders bij FreePhone Business. Bij Telenet zijn wij zelf de eigenaar van de kabel waamee jij belt. Omdat we het telefoonverkeer voorrang geven op het internetverkeer, bel je dus zonder problemen. Je belt net zoals met een klassieke telefoon. Maar dan mét de voordelen van internet.

Vraag 4. Klanten vinden een keuzemenu handig. Maar past dit bij mijn kleine zaak?

Het keuzemenu zorgt ervoor dat klanten nooit meer een bezettoon krijgen. Ze kiezen bijvoorbeeld 1 voor de administratie, 2 voor het atelier, 3 voor de klantendienst… Dat vinden klanten altijd gemakkelijk, of ze nu een klein of groot bedrijf bellen. Vooral dokters, notarissen, architecten, middelgrote bedrijven, … kiezen voor zo’n menu. Andere zelfstandigen vragen ons om de wachtrij te installeren. Met deze optie krijgen klanten altijd de eerst beschikbare medewerker aan de lijn. Wanneer je een passende wachtmuziek kiest of oplaadt, draagt dat meteen ook bij aan de uitstraling van je zaak.

Vraag 5. Ik bel graag draadloos met mijn vaste lijn. Kan dat?

Afhankelijk van jouw wensen kies je uit drie soorten telefoontoestellen:

  • Een ‘Professional’ telefoontoestel
  • Een ‘Executive’ telefoontoestel waarmee de onthaalbediende vlot telefoontjes doorschakelt.
  • Een ‘Draadloos telefoonsysteem’ waarmee je je vrij beweegt.
     

Met de draadloze telefoon bel je in heel je bedrijf mobiel. Wanneer je je zaak verlaat, worden gesprekken manueel of automatisch naar je smartphone doorgestuurd.

Vraag 6. Onze klanten weten soms niet welk nummer ze moeten bellen. Kan dit eenvoudiger?

Met FreePhone Business hoef je maar 1 nummer aan je klanten door te geven. Via dit ene nummer bereiken ze elke medewerker of afdeling die ze wensen te spreken via het keuzemenu of doorschakeling. Leuk is dat intern wel iedereen zijn eigen telefoonnummer heeft. Als zaakvoerder stel je tot 3 nummers in voor jezelf. (hoofdnummer, eigen nummer, fax).

Vraag 7. Ik wil een telefonische scheiding tussen werk en privé. Hoe doe ik dat?

Deze telefoonoplossing zorgt voor alle telefoons van en naar je zaak. Hierdoor schakel je jezelf makkelijk af. Schakel de voicemail in, schakel door naar een collega of medewerker… en check achteraf makkelijk je gemiste oproepen. Ondertussen geniet je zorgeloos van gesprekken met je familie en vrienden.

Vraag 8. Ik koop het liefst mijn telefoontoestellen aan. Waarom kan dat niet?

Telefoontoestellen gaan stuk door intensief gebruik, bijvoorbeeld in een atelier, frituur of bakkerij. Ze vallen wel eens en verouderen razendsnel. Dankzij onze abonnementsformule spaar je eenmalig een grote kost uit. Je hebt meteen ook eeuwige garantie op goedwerkende toestellen. We vervangen kapotte of verouderde toestellen direct. Een technieker installeert ze zelfs zonder meerkost.

Vraag 9. Ik heb het te druk om een nieuw systeem te kiezen en de installateurs te informeren. Hoe bespaar ik tijd?

Omdat je de online vragenlijst invult wanneer het je past, zijn we op de hoogte van jouw wensen. Wij stellen je meteen de juiste toestellen voor. Ook tijdens de installatie verlies je geen tijd. De installateurs weten perfect wat je wilt, waar ze de toestellen mogen plaatsen en op welke naam. Na installatie leggen ze je binnen de tien minuten het systeem uit. Zo eenvoudig is het!

Vraag 10. Mijn zaak groeit harder dan verwacht. Kan ik mijn nieuwe medewerkers snel en gemakkelijk aansluiten?

We ondersteunen je snelle groei door zo snel mogelijk een technieker langs te sturen. Hij installeert het nieuwe toestel en integreert de nieuwe kracht meteen in de bellijst van de collega’s. Wanneer een medewerker iemand anders vervangt,  gebeurt de configuratie nog sneller.

Haal het maximale uit je vaste lijn!