Ridley Bikes digitaliseert en belt via Teams

Interview VanRoey
30 september 2022 - 2 min

Ridley Bikes goed op weg met  VanRoey.be en Telenet

Belgian Cycling Factory (BCF), het bedrijf achter Ridley Bikes, is naar eigen zeggen het grootste wielerbedrijf in België. Het werd opgericht in 1997 en groeide doorheen de jaren tot een vaste internationale speler.  In plaats van de productie van racefietsen te delokaliseren naar lageloonlanden, kiest CEO Jochim Aerts voor ervaren monteurs die de racefietsen afmonteren in een stimulerende werkomgeving.

Transformatie

We zijn met zijn allen aan het fietsen geslagen. Om aan de sterk toegenomen vraag te kunnen beantwoorden, was Belgian Cycling Factory verplicht tal van processen en systemen te optimaliseren en te digitaliseren waar mogelijk.

 

Een voorbeeld hiervan is de Ridley Configurator. Hiermee stel je jouw favoriete fiets online samen en zie je meteen of de gekozen afmontage binnen je budget past.

Testtraject met Microsoft Teams

Daarnaast werd de klassieke telefooncentrale vervangen door Microsoft Teams. De koppeling tussen het standaard telefoonnetwerk en Microsoft Teams wordt gemaakt via een shared SBC die is aangesloten op een SIP Trunck bij Telenet. Belgian Cycling Factory was hierbij de eerste klant binnen België die ondergebracht werd in het datacenter van Telenet. Door te kiezen voor SBC as a service, kon Ridley Bikes het aantal servers ter plekke verminderen.

 

Het voordeel van werken met SIP truncking van Telenet is dat je geen extra kosten hebt voor je SBC. Ook de “post-paid” facturatie is heel handig.

Samenwerking

Het ging om het eerste testtraject voor zowel Telenet als VanRoey.be. De driehoeksverhouding tussen Ridley Bikes, Telenet en VanRoey.be werkte heel vlot, aldus Gert Thora, IT manager bij Ridley Bikes. De volgende stap in hun digitalisatie is de implementatie van GPS trackers om waardevol rollend materiaal te kunnen monitoren, daar kijkt VanRoey.be alvast naar uit.

 

Neem gerust contact op met je partner accountmanager als je meer informatie wilt.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet

Inspiration

Carglass over connectiviteit
De volledige digitale stroom van data is cruciaal voor Carglass. Hoe regelen zij hun connectiviteit?
Hoe Klinger anders werkt… en even menselijk
Afspraken maken, helder communiceren en vertrouwen geven. Met dit recept boekt Klinger succes in het ‘anders werken’
CEO KBC zoekt menselijke in het anders werken
Anders werken lukt technisch. Maar het menselijke missen we vandaag, ervaart Johan Thijs, CEO van KBC.