Politiezone Boraine geniet van nieuw camerasysteem

01 maart 2020 - 3 min

Hoe verenigt u een sympathiek imago met efficiënt werken en de misdaad bestrijden? Politiezone Boraine heeft haar oplossing gevonden: mensen en technologie combineren. Het verbeterde cameranetwerk werkt naadloos samen met de wijkagent.

Uitdagingen

  • Laatste fase vervanging bewakingscamera’s.
  • Implementatie proactieve onderhoudsservice.
  • Interventiedossier voor realtime-monitoring op het terrein.

 

Oplossingen

  • Installatie koepelcamera’s aangesloten op centraal systeem.
  • VPN-verbinding en elektronische tickets voor snelle behandeling.
  • Vaste contactpersoon.

 

Voordelen

  • Globalisering van het systeem.
  • Systematisch onderhoud.
  • Snelle oplossing door goede kennis.

 

De politiezone Boraine nabij Bergen verenigt de 104.835 inwoners van 5 gemeenten: Boussu, Colfontaine, Frameries, Quaregnon en Saint-Ghislain. Communicatie met en bescherming van de bevolking zijn topprioriteiten.

 

Regelmatig nodigen de korpschef en zijn politie-inspecteurs hun inwoners uit op de koffie met hun wijkagent. Deze nabijheid weet de politiedienst te combineren met efficiëntie. Korpschef Jean-Marc Delrot streeft hierbij naar een continue verbetering. Hiervoor investeerde hij onder meer in een camerasysteem dat het korps meer ogen geeft binnen de 104 km² grote politiezone.

Specifieke eisen

“We bevonden ons in de laatste fase van de vervanging van bewakingscamera’s”, zegt Sébastien Linder, hoofd van de logistieke afdeling van Politiezone Boraine. “Ons materiaal was verouderd. Daarom schreven we twee opdrachten uit voor de levering van nieuwe koepelcamera’s en het onderhoud van het systeem.”

 

Niet zomaar elke leverancier kon aan de specifieke eisen voldoen. “We wensten een hecht beeldnetwerk op te bouwen”, zegt Sébastien. “De apparatuur en het onderhoud ervan moeten vlot, gezamenlijk werken én compatibel zijn met ons beheersysteem Genetec. Enkel zo kunnen wij continu ons grondgebied controleren en bewijzen leveren voor verschillende onderzoeken.”

Telenet Business weet de kosten te drukken… en ontzorgt ons volledig.

Sébastien Linder

Hoofd van de logistieke afdeling Politiezone Boraine

Zorgeloos samenwerken

Sinds de camera-installatie en de start van de samenwerking voor het systeemonderhoud werkt de politiezone efficiënter dan voordien. “Onze agenten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de beelden. Ze appreciëren het als een soepele en gebruiksvriendelijke oplossing.”

 

Bovendien verloopt het partnership bijzonder soepel. Telenet Business doet 3 keer per jaar een onderhoudsronde en lost defecten op wanneer ze zich voordoen. “Dankzij een monitoring op afstand en een elektronisch ticketsysteem worden storingen onmiddellijk verholpen. Elke lopende interventie kan precies opgevolgd worden”, zegt de logistiek verantwoordelijke van Politiezone Boraine met enige trots.

Juiste interventieapparatuur

De voordelen van samenwerken met Telenet Business zijn alleen maar toegenomen. Interventies op producten en regelmatig onderhoud verlopen zonder de minste hapering omdat Telenet Business over de juiste interventieapparatuur beschikt. Denk maar aan liften om de camera’s op hoogte te bereiken.

 

“Hierdoor weten ze de kosten te drukken… en ontzorgen ze ons volledig”, lacht Sébastien. “Tegelijk is hun communicatie zeer helder. In realtime kunnen we opvolgen wat er gedaan is, welke wijzigingen en interventies er gepland staan. Deze proactieve aanpak en digitale communicatie besparen ons veel tijd. Waardoor we ons op de belangrijke politietaken kunnen concentreren.”

Altijd dezelfde contactpersoon

De service en technische oplossing van Telenet Business worden door de klant ervaren als ‘merkelijk beter’ in vergelijking met de vorige technische partner. “Het materiaal is betrouwbaar, het personeel competent”, vindt Sébastien Linder.

 

Daarenboven is het korps ook zeer tevreden over het menselijke contact met Telenet Business. “Bij vragen of problemen kunnen we ons altijd richten tot dezelfde contactpersoon. Deze vaste partner kent ons, wat heel handig is. We moeten niet steeds uitleggen wie we zijn en wat we doen. Onze contactpersoon vindt ook uiterst snel oplossingen. Heel vaak kunnen de problemen onmiddellijk vanop afstand opgelost worden.”

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet