Intratuin kiest voor Corporate Fibernet

05 mei 2020 - 5 min

Peter Van Hulle is zaakvoerder van de drie Intratuin-vestigingen in België. In 2020 verkochten zijn honderd medewerkers een paar procent meer dan het jaar voordien, ondanks de lockdown. “Vandaag groeien we enorm door corona. We draaien 50% meer dan vorig jaar.”

Kwaliteit in planten en internet

Elke vestiging koopt en verkoopt ongeveer een miljoen planten per jaar met prijzen van 1 tot 1.799 euro. “Die hoge prijs is natuurlijk een uitzondering”, zegt Peter met zijn 25 jaar ervaring in planten. “We verkochten eind april een zeldzame tropische gatenplant met witte en gele bladeren. Een plantenliefhebber had er dit unieke bedrag voor over.”

 

Dit nieuws - dat alle media haalde - zegt iets over de planten van Intratuin. “Als we iets goed doen, is het dat: kwaliteit inkopen zodat de kwaliteit die we naar klanten bieden constant blijft.”

 

Op het vlak van internet eist Intratuin dezelfde kwaliteit. “Heel ons bedrijf hangt af van betrouwbaar internet”, legt Peter uit. “We willen zeker zijn dat onze systemen dag en nacht draaien. Eén uur zonder internet zou een ramp zijn. Want het gaat razendsnel in onze wereld. Een dag nadat we een plant online kochten bij een kweker moet deze bijvoorbeeld al bij ons staan.”

Heel ons bedrijf hangt af van betrouwbaar internet. We willen zeker zijn dat onze systemen dag en nacht draaien.

Peter Van Hulle

Zaakvoerder van Intratuin

Volledig digitaal ondernemen

Als bezoeker van een tuincentrum sta je zelden stil bij de digitale wereld die zich achter het groen bevindt. “We evolueerden al in de digitale richting”, legt Peter uit. “Door corona is de huidige technologische versnelling helemaal enorm.”

 

Alleen al in Lovendegem kopen 3 medewerkers continu planten in. En dit volledig online! “Vroeger kozen we planten bij de kweker. Vandaag kopen we digitaal via gespecialiseerde platformen. De kwekers zetten foto’s op het platform, laten zien hoe mooi de bladeren blinken, hoe een eerste bloem ontluikt… Als de plant op zijn mooist staat, is het de moment om in te kopen.”

 

Ook de kassasystemen, CRM-software, logistieke afdeling, servers en thuiswerkers rekenen op grote volumes aan stabiel en snel internet. Maar omdat Intratuin dit niet vond in de vorige internetlijn klopte Peter aan bij Telecom-Makelaars.

Oplossing perfect op maat

“Het was meteen duidelijk welke oplossing Intratuin nodig had”, legt Pieter Bergez uit, accountmanager bij Telecom-Makelaars. “Ik ben één keer langsgegaan. We hebben de problemen besproken, de oplossingen en de tarieven. Ons voorstel was perfect wat Peter zocht. We maakten ter plaatse de contracten en Peter ondertekende ze. Door deze directe beslissing kon ik Telenet Business om een snelle installatie vragen.”

 

Tussen het eerste gesprek en de installatie zaten slechts drie weken. “Telecom-Makelaars was in staat om de normale installatietijd van een achttal weken fors in te korten”, beklemtoont Peter. “Deze gezwinde oplevering was fantastisch voor onze zaak. Daarenboven loopt ook de communicatie vlot. Ik kan altijd naar mijn vaste contactpersoon bellen en word steeds vriendelijk geholpen.”

Het was meteen duidelijk welke oplossing Intratuin nodig had. Ons voorstel was perfect wat Peter zocht.

Pieter Bergez

Accountmanager bij Telecom-Makelaars

Snel internet na overstap

Vroeger verzorgde Telenet Business enkel de 4G back-uplijn. Vandaag levert het alle internetdiensten die de groei van Intratuin mogelijk maken.

 

“We waren al tevreden en hun aanbod paste bij onze noden. Daarom stapten we volledig over”, zegt Peter. “We hebben een duurdere internetverbinding gekozen omdat deze meer capaciteit, snelheid en zekerheid biedt. En daar ben ik blij om. De snelheid en het volume zijn super. ‘s Nachts gebruiken we de capaciteit om software te updaten, back-ups te nemen en deze op een veilige, fysiek gescheiden locatie op te slaan.”

 

Vanuit deze zekerheid en veiligheid plant Intratuin de volgende digitale stap. “Onze online catalogus wordt nu omgebouwd naar een heuse webwinkel.”

 

Zo draaien niet enkel de internetsystemen vlotjes 24 op 7, maar is Intratuin meteen 24 op 7 open. Helemaal klaar om mee te groeien op de gestaag stijgende vraag naar planten.

Telecom-Makelaars als partner

Telecom-Makelaars adviseerde een oplossing van Telenet Business aan Intratuin. “We merken dat Telenet Business heel flexibel is in communicatie en oplossingen”, zegt accountmanager Pieter Bergez. “Hierdoor stellen we hen graag voor aan onze klanten. Net zoals Telenet Business staan we dicht bij onze klanten. Niemand is een nummer. Elke klant kan steeds contact opnemen met zijn of haar vaste vertrouwenspersoon.”

 


Uitdagingen

 • Traag en onstabiel internet.
 • Moeizame service bij problemen.
 • Capaciteitsproblemen door thuiswerk en digitalisering van alle bedrijfsprocessen.

 

Oplossingen

 • Corporate Fibernet 240/40 Mbit/s voor elke vestiging.
 • Back-up over 4G.
 • Klantgerichte service van Telecom-Makelaars.
   

Voordelen

 • Snel en stabiel internet.
 • Hoge uploadsnelheid.
 • Altijd zekerheid over online verbinding.

 

Corporate Fibernet ook voor jouw bedrijf?

 

Over Intratuin

Peter Van Hulle, zaakvoerder van de drie Belgische Intratuin-tuincentra opende zijn eerste tuincentrum in 1995. “Ik was begonnen in het kleine tuincentrum van mijn moeder. Mijn vader had een kwekerij. De twee samen, plus een verbouwing gaven het eerste tuincentrum Van Hulle.” In 1999 trad Peter toe tot de coöperatie van Intratuin en veranderde de naam op de gevel. Na de eerste Belgische Intratuin in Lovendegem volgde Maldegem in 2008 en Zwevegem in 2010. Vandaag verkoopt Intratuin tot 3 miljoen planten per jaar. Er werken 50 vaste en 50 tijdelijke medewerkers.

 

Over Telecom-Makelaars

Telecom-Makelaars adviseert sinds 2010 zelfstandigen en bedrijven bij hun telecomuitdagingen. Vanuit het hoofdkantoor in Kortrijk is het 25-koppige team actief in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel. Voor elk project kijken ze naar wat niet goed loopt bij de bedrijven die hen bellen. De telecomspecialisten luisteren naar de wensen en zoeken telkens weer een passende oplossing. Hierbij oordeelt Telecom-Makelaars volledig onafhankelijk van telecomproviders.

 

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet