IT-partner Connectify regelt snel stabiel internet

09 september 2020 - 4 min

Inofec, het bedrijf van ondernemer Marc Speeckaert, groeide op minder dan 20 jaar uit tot een vaste waarde in de verkoop van kantoormeubelen. Sinds de verhuis naar een indrukwekkend industrieel pand in Tielt gaat het nog sneller. IT-partner Connectify zorgde voor één van de belangrijkste elementen in de succesvolle verhuis: stabiel internet- en telefoonverkeer.

“Het is ongelooflijk”, lacht Marc Speeckaert (59) aan de telefoon. De CEO van Inofec is de afgelopen 2,5 jaar intensief bezig geweest met de verhuis van kantoren, showroom, magazijn en logistiek centrum naar de gloednieuwe locatie in Tielt. “We hebben zwaar geïnvesteerd in het nieuwe pand en zijn heel blij met de moderne showroom van 3.500 m²”, zegt hij. “Het is dan ook fantastisch dat deze inspanningen zich meteen vertalen in groei. Onze omzet steeg met 20% tijdens de eerste vijf maanden na de verhuis. Dit hadden we niet durven dromen.”

Om ons zo min mogelijk te storen, voerde Connectify de grootste werken uit tijdens het weekend en ’s avonds.

Marc Speeckaert

CEO Inofec

Zoon van kappersechtpaar

De omzetgroei van Inofec komt niet uit het niets. Marc werkt sinds 2001 bijzonder hard aan zijn eigen zaak. Voordien was Marc zelf in dienst bij een bedrijf in kantoormeubels. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mijn ouders hadden een eigen kapperszaak in Tielt. Als zoon van zelfstandigen wilde ik ook een eigen zaak.”
Hij startte met een Belgische afdeling van de Nederlandse firma Inofec. De zaak in kantoormeubelen liep meteen als een trein. Vanaf de eerste dag stond het orderboekje vol. Toen deed Marc alles nog zelf. Negen jaar geleden stapte zijn dochter Sharon (31) mee in de zaak. “Er werken intussen 33 medewerkers bij Inofec. Sharon is mijn rechterhand.”

Internet en telefoon updaten

De grootste uitdaging de afgelopen jaren was afdeling per afdeling verhuizen en toch blijven verder werken. “We mochten geen enkele klant en bestelling missen. Daarenboven wilden we onze service verlenen zoals altijd, in ons kantoor, magazijn én onze online shop!”
De nieuwe locatie bood meteen ook de mogelijkheid om internet, telefoonverkeer en veiligheid te upgraden. “Ik wil in het hele gerenoveerde gebouw een goed bereik, zodat iedereen probleemloos communiceert met elkaar. Bovendien willen we onze klanten 24/7 bedienen via onze online shop en een hoogkwalitatieve persoonlijke dienstverlening garanderen. Ook tijdens de verhuis.”

 

Marc zocht hiervoor een - geknipte - partner. “IT-specialist Connectify was al een tijdje klant bij ons. Nu konden wij een beroep doen op hun ervaring met grote bedrijfsprojecten. Het bleek de juiste keuze, want deze Telenet Business-partner gaf ons een vijfsterrenbehandeling.”

Connectify als partner

Het aansluiten van het nieuwe gebouw dat nog niet verbonden was met internet bleek niet evident.
“Om ons zo min mogelijk te storen, voerde Connectify de grootste werken uit tijdens het weekend en ‘s avonds”, zegt zaakvoerder Marc. “Vanaf dag 1 hadden we vlot en snel internet op de nieuwe locatie. We hebben geen enkele mail, telefoontje of bestelling gemist. Dat is een wonder gezien de complexe uitdaging.” 

 

De telecomoplossing met Corporate Fibernet is exact wat Inofec als groeiend bedrijf nodig heeft. “We hebben supersnel en betrouwbaar internet, goede interne wifi en een mobiele back-up mocht de vaste lijn ooit even wegvallen.” 

 

Ook met de toekomst wordt rekening gehouden. “We zijn een bedrijf in volle expansie. Zo willen we binnenkort alles scannen in ons magazijn. Wel, alle voorzieningen zijn al geïnstalleerd. Eens we deze stap zetten, hoeven we enkel maar scan devices draadloos aan te sluiten.”


Uitdagingen

  • Netwerkstoringen
  • Geen stabiel internet

Oplossingen

  • Corporate Fibernet-abonnement
  • Stabiel internet
  • Persoonlijke service van Telenet Business-partner

 

Voordelen

  • Stabiel internet dat meegroeit met de zaak
  • Krachtige verbinding
  • Direct hulp bij problemen

Corporate Fibernet ook voor jouw bedrijf?

Over Inofec

Inofec is sinds 2001 een vaste waarde in de kantoormeubelsector. Het verkoopt niet louter kantoormeubelen, maar tekent ook de inrichting uit, monteert, levert en installeert. Enkele grote klanten zijn Colruyt, Samsonite en ArcelorMittal. De onderneming levert en plaatst ook in scholen en bij overheden. Administratie, showroom, commerciële en logistieke diensten zijn onder één dak gevestigd. De 33 medewerkers werken in een gerenoveerd pand uit de jaren vijftig in Tielt. Ze draaien 10 miljoen euro omzet. 10% hiervan wordt rechtstreeks via de online winkel gerealiseerd.

Over Connectify

Computer Checkpoint werd in 1991 opgericht. Intussen heeft het bedrijf 6 filialen in Oost-Vlaanderen en Antwerpen. “Wij waren een van de eerste Telenet Centers van België”, vertelt Yowendy van Acker, marketing manager bij Computer Checkpoint. “We staan voor een persoonlijke service voor ondernemers en particulieren. We willen klanten ontzorgen door hen de kans te bieden al hun vragen over IT, telecom en energie aan één persoon te stellen. Klanten vinden het heel handig dat ze steeds bij hun vaste contactpersoon terecht kunnen, ook voor na-service.”

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet