Vindt u ook dat veiligheid de motor van uw zaak moet zijn?

22 september 2019 - 4 min

Veiligheid is de motor van elke zaak. Dat beseft Garage NAM maar al te goed. De nieuwste Video Management Software (VMS) biedt hiervoor de totaaloplossing. Met behulp van de gebruiksvriendelijke Cloud Managed Software en duidelijke camerabeelden kan de garage inbrekers en vandalen op heterdaad betrappen.

Snelle en efficiënte oplossing voor problemen

Uitdagingen

  • Alarmsysteem met camera- en brandbeveiliging
  • Toekomstgericht systeem
  • Gemakkelijk doorzoekbare camerabeelden

Oplossingen

  • Hedendaagse Cloud Managed VMS
  • Scherpe camerabeelden
  • Eenvoudig toegankelijk met smartphone

Voordelen

  • Verminderen criminaliteit en vandalisme
  • Concreet bewijsmateriaal = minder discussie
  • Kostenefficiënt

Vroeger hing er in de garage slechts één alarmsensor, waardoor er ‘s nachts geregeld werd ingebroken. Zo kon het niet langer. Dirk Haazen, After Sales Manager van Garage NAM Gent, legt uit dat er een nieuwe oplossing moest komen om de veiligheid te verbeteren. “Samen werkten we een project uit waarbij niet alleen een up-to-date alarmsysteem met camera’s, maar ook een duurzame brandbeveiliging werd geïnstalleerd.”

Het resultaat mag er zijn: een feilloos systeem met scherpe beeldopnames, een goed alarm en veel minder kosten.

Dirk Haazen

After Sales Manager van Garage NAM Gent

Nummerplaatherkenning

In een veilige omgeving laten klanten hun auto met een gerust hart achter. De garage werd vooral met omgevingscamera’s uitgerust. Daarnaast installeerde de technicus een speciale camera met nummerplaatherkenning. “We plaatsten de camera strategisch, zodat alle auto’s er sowieso langsrijden bij het verlaten van de garage”, licht Dirk toe. “De nummerplaten van klanten en leveranciers die ongelukken op de parking veroorzaken en daarna gewoon wegrijden, kunnen we dankzij de scherpe camerabeelden eenvoudig achterhalen.” Aan de hand van een proefopstelling kon Garage NAM de concrete werking van de totaaloplossing op voorhand uittesten en aan hun specifieke noden laten aanpassen. “In het begin wisten we niet hoe het personeel op de camera’s zou reageren”, vertelt Dirk. Ze vreesden constant gefilmd te worden. Daarom hebben we de oplossing eerst aan alle medewerkers voorgelegd. Eigenlijk hebben ze er nooit een probleem van gemaakt. Nu vraagt het personeel geregeld verduidelijking op basis van het beeldmateriaal. Het systeem wordt dus goed gebruikt door iedereen.” 

Glashelder bewijsmateriaal 

Er was nog een andere reden om een camerasysteem aan te schaffen. De beelden vormen namelijk eenduidig bewijsmateriaal tijdens discussies met klanten. “Meestal werkt de oplossing in het voordeel van klanten”, verklaart Dirk. “Als ze schade aan hun wagen ontdekken, kunnen we aan de hand van de camerabeelden nagaan of de beschadiging effectief in de garage aangebracht werd. Klanten zijn zich namelijk niet altijd bewust van de schade aan hun auto. Samen kunnen we de opgenomen beelden bekijken, zelfs via de smartphone. Zo duiden we telkens de juiste verantwoordelijke aan.”

Meer veiligheid, minder kosten 

Dirk beschouwt de samenwerking als een positieve ervaring. “Dankzij het totaalpakket werken we nu samen met één partner waardoor we één aanspreekpunt hebben die ons op alle vlakken helpt. Het resultaat mag er zijn: een feilloos systeem met scherpe beeldopnames en een goed alarm. De investering in de IP-cameraoplossing betaalt zichzelf zeer snel terug en bespaart ons veel extra kosten en discussies.”

Over Garage NAM

Garage NAM (Nieuwe Automobiel Maatschappij) is concessiehouder voor Volkswagen, Volkswagen bedrijfsvoertuigen, Audi en Skoda. Het bedrijf heeft twee vestigingen in Gent en telt 70 medewerkers.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet