Corporate Fibernet levert Plastiservice efficiëntiewinst

07 december 2020 - 3 min

De coronacrisis heeft alle bedrijven gedwongen om anders te werken. Ook Plastiservice in Opglabbeek. Door de gigantische vraag naar onder andere plexiglas was het ontzettend druk bij het kunststofverwerkende bedrijf. Gelukkig had de onderneming net voor de pandemie geïnvesteerd in een nieuwe, stabiele internetverbinding met back-up. Hierdoor verliep de aansturing van de machines en het versturen van offertes een stuk vlotter.

Lode Mentens – managing director van Plastiservice Group – leerde Telenet-accountmanager Stijn Donders ongeveer een jaar geleden kennen. “Om efficiënter te kunnen werken, hadden we nood aan een stabielere en krachtigere internetverbinding”, legt Lode Mentens uit. “Stijn bekeek de huidige installatie uitvoerig en stelde Corporate Fibernet met back-upverbinding voor. Zowel de graafwerken als de activatie daarvan verliepen ontzettend vlot. Om de kosten van de internationale telefoongesprekken te drukken, stemden we ook in met de modernisering van de telefooncentrale via VOIP en met de optimalisatie van onze mobiele abonnementen via hun mobiel aanbod voor kmo’s.”

Waanzinnig druk

De offerteaanvragen stroomden tijdens de pandemie binnen. De heldere kunststoffen die Plastiservice normaal op een jaar tijd verwerkt, waren nu in amper tien weken tijd verbruikt. 

 

“We beloven onze klanten altijd een offerte binnen 24 uur, maar door de vertraagde internetverbinding liepen we in het verleden orders mis. Dat is nu gelukkig voltooid verleden tijd. Bovendien verloopt de aansturing van onze CAD-CAM-machines vanuit de tekenkamer een stuk vlotter. De medewerkers geven zelf ook aan dat het verschil echt merkbaar is. We kunnen bepaalde projecten veel sneller opleveren. Hierdoor kunnen we onze offerteprijzen iets laten zakken en nog meer werk binnenhalen”, verduidelijkt Lode Mentens. 

 

“We starten altijd met een duidelijke analyse van de werkomgeving”, valt Stijn Donders bij. “Met die inzichten gaan we op zoek naar de meest optimale oplossingen. Kwestie van efficiënter te werken en tegelijkertijd kosten te drukken.”

Om efficiënter te kunnen werken, hadden we nood aan een stabielere en krachtigere internetverbinding.

Lode Mentens

managing director Plastiservice Group

Vlotter thuiswerken

De productie bleef bij Plastiservice in Opglabbeek tijdens de eerste lockdown draaien, maar de ingenieurs werkten van thuis uit. “Ook dat vraagt natuurlijk aanpassingen. Gelukkig verliep dat allemaal vlot. Intussen zetten we opnieuw fors in op telewerk. Alles staat in de cloud en de uptime is verzekerd dankzij de combinatie van voldoende bandbreedte en een performante back-upverbinding. Zelfs als er buiten tijdens graafwerken een kabel wordt overgetrokken, kunnen wij blijven werken. Dat geeft gemoedsrust.”

Durven veranderen

Lode Mentens haalt er erg veel energie uit om zijn klanten nog beter te kunnen bedienen. “Ik ben zelf ingenieur in kunststoffen en ken weinig van IT. Een aantal jaar geleden hebben we zonder veel marktonderzoek een provider gekozen. Door de jaren heen hebben we dat nooit echt in vraag gesteld. Zonde. Zeker als je weet hoeveel kostbare tijd er verloren is gegaan aan onstabiele netwerkverbindingen. We sturen zo’n 2.000 offertes per jaar uit en kunnen geen tijd verliezen op het vlak van communicatie. Ik heb het de laatste weken al vaker gezegd: het lijkt alsof ik van een Volkswagen Kever in een Porsche stap. De uitdaging voor Plastiservice is nu om alles te borgen.”

Corporate Fibernet ook voor jouw bedrijf?

Over Plastiservice

Plastiservice is een bedrijvengroep gespecialiseerd in de levering en bewerking van kunststoffen voor de industrie. Plastiservice biedt een volledig programma, van de productie van kunststofplaten en–staven, tot de levering van bewerkte stukken volgens plan. Om de persoonlijke bediening te optimaliseren ontwikkelt Plastiservice doorheen België en Frankrijk een netwerk van agentschappen die producten stockeren en lokale verdeling mogelijk maken.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet