Dit was: Business Partner Event 2023

17 april 2023 - 4 min

Eind maart onthaalde Telenet Business meer dan 200 medewerkers van 25 business partners. “Jullie zijn ongelooflijk straf! Telenet Business groeide in 2022 sterker dan de markt, dankzij onze partners!”, sprak het Telenet Business-management. We kwamen ook te weten wie de Telenet Business Awards mee naar huis namen.

Na een paar stille coronajaren kon er weer volop gefeest worden donderdag 30 maart tijdens het Partner Event 2023 in de Koolputten in Waasmunster. Telenet Business en zijn partners hadden ook goede redenen om te vieren.

 

“2022 was een goed jaar”, opent Tom Discart, VP Sales, de avond. “We groeiden sneller dan de markt, onder meer in KLIK en Business Fibernet. Heel wat van de nieuwe acquisities gebeurden via partners. Jullie wierven nieuwe klanten en activeerden een recordaantal mobiele nummers. Deze groei benadrukt hoe cruciaal jullie, partners, zijn voor ons. En we zijn fier op jullie straffe resultaten.”

Innovaties en investeringen

In 2023 wordt de groei doorgetrokken. Tegelijkertijd geven innovaties en investeringen een eigen kleur aan dit jaar. Want de migratie van alle klanten naar het nieuwste IT-platform maakt van 2023 een cruciaal jaar. “Dit platform stellen we open naar onze partners, waardoor jullie rechtstreeks aanpassingen kunnen doen voor je klanten”, legt Tom uit.

 

Voordat het gezellige feestje losbarstte, kregen de partners inzicht in de plannen van Telenet Business voor 2023. De centrale visie? Determined to deliver & delight. Ofwel: “We zijn vastbesloten om onze klant te helpen vanuit onze passie. Als betrouwbare partner doen we wat we beloven. En we maken altijd het verschil met de beste oplossing op het moment dat het voor onze klant belangrijk is.”

Voorsprong door technologie

Technologisch draait het in 2023 om 5G en fiber, wat gepaard gaat met grootse investeringen in het vaste en mobiele netwerk. Onder meer de plannen met het netwerkbedrijf NetCo, samen opgericht met Fluvius, werden uit de doeken gedaan.

 

Het resultaat is dat de technologische voorsprong verder toeneemt. “We lopen tien jaar voor op de concurrentie”, zegt Luk Bruynseels, Chief Product & Technology Officer bij Telenet Business. “En tegelijkertijd… technologie is maar technologie. Belangrijker is: wat wil je klant realiseren? Als we dit weten, is het aan ons om de juiste technologie te selecteren en aan te wenden om die plannen te realiseren.”

 

“Onze kracht ligt in de manier waarop we samenwerken met onze klanten”, vervolgt Tom. “Nieuwe tools helpen ons om nog beter in te spelen op de behoeften van klanten.” 

 

Deze klantgerichtheid is cruciaal in tijden waarin de zaken exponentieel sneller veranderen. “We kunnen alleen slagen met onze partners. Want jullie hebben die wendbaarheid die Belgische ondernemingen nodig hebben.”

Business Partner Awards

Om te beklemtonen dat Telenet Business maar succesvol is dankzij zijn partners, reikte het zes awards uit. Onder luid gejuich bekroonde Telenet de beste businesspartners van het afgelopen jaar. 

 

Het team van Tel&Co zag zijn inspanningen én resultaten bekroond met de onderscheiding als Beste Telenet Business Partner over alle categorieën heen. 

 

Alle winnaars:

  • Tel&Co is Beste Telenet Business Partner 2023 en Beste Telenet Internet Business Partner 2023
  • Connectify is Beste Telenet Mobile Business Partner 2023 en Beste Telenet Voice Business Partner 2023.
  • Just Connect is Beste Nieuwe Telenet Business Partner 2023 
  • Vanroey deed de Beste Gezamenlijke Marketingactie 2023

 

Telenet maakte ten slotte duidelijk dat het blijft investeren in zijn partners, onder meer met concrete salesondersteuning (Lees het artikel Post op LinkedIn over problemen waarmee prospecten kampen). Nu al is het uitkijken voor wie dit volgend jaar een award oplevert.

 

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet