Telecomregulator BIPT onderzoekt mobiele netwerken in België

09 februari 2021 - 2

De onafhankelijke studie van de telecomregulator BIPT toont aan dat de kwaliteit van spraak en mobiele-datagebruik uitstekend is. Telenet/Base haalt de beste resultaten voor downloadsnelheden." zegt het BIPT. Mobiel downloaden van je werkdocumenten gaat ultrasnel via het netwerk van Telenet/BASE*.

Wie wil weten welk mobiel netwerk het beste is in België, kijkt elk jaar uit naar de studie van telecomregulator BIPT. Hun experten doorkruisten ook nu weer in het najaar van 2020 het land met een skibox vol apparatuur. Ze deden bijna 70.000 tests met 3G en 4G in 66 steden en dorpen. Het BIPT concludeert in een rapport dat Base/Telenet het in absolute downloadsnelheid opmerkelijk beter doet dan de andere operatoren.

Beste resultaten voor downloadsnelheden

Het mobiele netwerk van Telenet/BASE haalt de beste resultaten voor downloadsnelheden met een gemiddelde van 99,5 Mbps. Ter vergelijking: hiermee kan je per seconde 3 dossiers van 4 MB downloaden.

 

Deze snelheid is fors hoger dan de gemiddelde downloadsnelheid in België van alle operatoren samen: 80,6 Mbit/s. Volgens de studie van BIPT ligt de gemiddelde downloadsnelheid bij Proximus op 74,1 Mbit/s en bij Orange op 68,3 Mbit/s.

 

Hoogste kwaliteit voor gesprekken

De kwaliteit van telefoongesprekken is in het algemeen zeer hoog over heel België en bij alle operatoren. 99,8% van de testoproepen ondervonden geen onderbreking.

 

Wie met Telenet/BASE een gesprek succesvol opstart heeft het minste kans op een onderbroken telefoongesprek (99,9%). Bovendien levert hun netwerk de beste spraakkwaliteit van alle operatoren, wijst de uiterst gevoelige apparatuur van BIPT uit. Telenet/BASE behaalt een topscore van 4,4 op 5, net zoals Orange. Proximus scoort 4,3 op 5.

 

Investeren in betrouwbaar netwerk

“Telenet is echt heel tevreden met deze resultaten”, reageert Micha Berger, Chief Technology Officer bij Telenet. “De laatste jaren hebben we natuurlijk hard ingezet op technologie. Die inspanningen lonen nu.” “Dat zijn we natuurlijk ook de komende jaren van plan”, zegt Micha. “Bedoeling is dat we ons netwerk steeds sneller en performanter maken, zowel voor particulieren als voor bedrijven.”

 

Bekijk alle ingezamelde data over de netwerkkwaliteit op bipt-data.be. Of download
het netwerkrapport
 waarin we de data voor je hebben samengevat.

 

(*) Telenet levert onder de merknaam BASE mobiele telefonie in België.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet