Efficiënt en krachtdadig op afstand vergaderen

25 mei 2020 - 2 min

Nu ook uw meetings op afstand plaatsvinden, vergadert u liefst efficiënt en krachtdadig. Vergader beter online met deze 5 tips.

1. Maak afspraken 

Goede afspraken, maken goede vrienden. Ook online. Bedrijven die duidelijke afspraken maken over videobellen, vergaderen efficiënter. Beperk uw meetings en stop op tijd, bijvoorbeeld na 50 minuten. Duid zeker een gespreksleider aan. Communiceer deze afspraken en leef ze ook na.

2. Spreek ook met gebaren

Online is het nog belangrijker dan anders om één na één aan het woord te zijn. Spreek daarom eenvoudige gebaren af. Geef met uw hand aan dat u iets wil zeggen. Steek uw duim op om goedkeuring te geven.

3. Stel een agenda op

Organisatie en structuur zijn cruciaal om efficiënt online te vergaderen. Stel op voorhand een agenda op mét tijdsslots. De gespreksleider zorgt voor een stipt begin en focus op de agendapunten.

4. Professionaliseer uw thuiskantoor

Uw home-office of thuiswerkplek is vandaag een persoonlijke ruimte in uw huis, waar werk en privé door elkaar lopen. Geef deze persoonlijke ruimte een professioneel tintje. Zorg voor stilte, een stabiel beeld en goede hoofdtelefoon met microfoon. Creëer rust op de achtergrond en licht in uw gezicht. Zo zien uw collega’s u beter.

5. Kies één tool

Er bestaan veel oplossingen om online samen te werken, die bovendien veilig zijn: Skype for BusinessMicrosoft TeamsUnify CircuitAvaya IX SpacesAlcatel RainbowGoogle Meet… Kies één oplossing, bij voorkeur deze die diepgaand te integreren is in de reeds bestaande infrastructuur.

 

 

De afgelopen weken moesten bedrijven snel schakelen. Vandaag is het tijd om structuur en veiligheid in het online samenwerking in te bouwen. Dit kan in integratie met bestaande communicatiemiddelen. Bent u op zoek naar een oplossing om online samen te werken? Ga naar www.telenet.be/ucc voor middelgrote en
grote bedrijven en ontdek eveneens onze oplossingen voor kleine ondernemingen op telenet.be/Microsoft365.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet