De meestgelezen artikels van 2021

01 december 2021 - 2 min

Van hybride werken, tot losgeld betalen na een cyberaanval

Events, video’s, podcasts en ook artikels: we doen ons best om je elke week opnieuw te inspireren. Deze 5 artikels werden in 2021 het meest gelezen, of kregen de meeste likes en/of commentaren op ons LinkedIn-kanaal.

Kris Legroe over hybride werken

In dit interview legt Director Employee Services Kris Legroe uit hoe Telenet het hybride werken aanpakt. Omdat het bedrijf een cultuur van verbondenheid belangrijk vindt, kiest het voor de regel van 40 procent: iedereen is per kwartaal 40 procent van de tijd aanwezig op kantoor. Legroe gaat ook in hoe bedrijven kunnen ondersteunen als medewerkers gebrek aan menselijk contact ervaren.

Betaal jij losgeld na een cyberaanval?

Het is geen goed idee om na een aanval met ransomware meteen met losgeld over de brug te komen, vindt KUL-computerwetenschapper Vincent Naessens. “Probeer eerst andere opties uit. En besef dat je na betaling opnieuw gechanteerd kan worden.” De computerwetenschapper deelt slimme do’s en don’ts voor wanneer je bedrijf gehackt wordt.

Data zijn het nieuwe elektriciteit

“Data worden weleens het nieuwe goud genoemd. Maar ik vergelijk het eerder met elektriciteit. Want ook data gaan veel voor ons doen en gaan we gebruiken bij elk facet van ons leven.” Woorden van Johan Thys, CEO van KBC Bank en Verzekering. Zijn visie over hoe data ons leven al veranderd hebben en in de toekomst nog fundamenteel gaan veranderen lees je hier.

Een terugblik op NSPIRE ON Air

Als ondernemer heb je durf nodig om te groeien, te veranderen en zelfs om te starten. In dit artikel ontdek je de belangrijkste inzichten die Hans Bourlon, Thierry Geerts en Martijn Aslander deelden op het event NSPIRE on Air. Zo vertelt Bourlon dat Studio 100 is beginnen diversifiëren uit veiligheid, voor wanneer Samson niet meer populair zou zijn. Geerts houdt dan weer een pleidooi voor het begrijpen van je eindklanten. En Aslander roept op tot meer digitaal bewustzijn.

Inspirerende zakelijke podcasts

Podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook Telenet Business heeft er eentje: De Verderkijkers. Naast deze zijn er nog tal van andere business-podcasts die de moeite van het beluisteren waard zijn. We gingen op zoek naar de meest interessante, die ook nog eens gevarieerde onderwerpen brengen: van groeien dankzij technologie, over een meer divers publiek aanspreken tot de uitdagingen van het hybride werken.

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet

Inspiratie

Waarom Wolf Oil koos voor Corporate Fibernet
Door een onstabiel netwerk had Wolf Oil nood aan een professionele internetoplossing.
GOPA kiest voor supersnel internet mét back-up
Elke minuut dat je zonder internet zit, riskeer je minder omzet te genereren. Tenzij je net zoals GOPA voor Corporate Fibernet, internet met back-up, kiest.
De zekerheid dat systemen dag en nacht kunnen draaien
De internetlijnen van Intratuin moesten fors zwaarder en stabieler worden. De oplossing die ze in huis haalden, is perfect afgestemd op de groei van de tuincentra.