Contact

De meestgelezen artikels van 2021

Van hybride werken, tot losgeld betalen na een cyberaanval

Events, video’s, podcasts en ook artikels: we doen ons best om je elke week opnieuw te inspireren. Deze 5 artikels werden in 2021 het meest gelezen, of kregen de meeste likes en/of commentaren op ons LinkedIn-kanaal.

Kris Legroe over hybride werken

In dit interview legt Director Employee Services Kris Legroe uit hoe Telenet het hybride werken aanpakt. Omdat het bedrijf een cultuur van verbondenheid belangrijk vindt, kiest het voor de regel van 40 procent: iedereen is per kwartaal 40 procent van de tijd aanwezig op kantoor. Legroe gaat ook in hoe bedrijven kunnen ondersteunen als medewerkers gebrek aan menselijk contact ervaren.

Betaal jij losgeld na een cyberaanval?

Het is geen goed idee om na een aanval met ransomware meteen met losgeld over de brug te komen, vindt KUL-computerwetenschapper Vincent Naessens. “Probeer eerst andere opties uit. En besef dat je na betaling opnieuw gechanteerd kan worden.” De computerwetenschapper deelt slimme do’s en don’ts voor wanneer je bedrijf gehackt wordt.

Data zijn het nieuwe elektriciteit

“Data worden weleens het nieuwe goud genoemd. Maar ik vergelijk het eerder met elektriciteit. Want ook data gaan veel voor ons doen en gaan we gebruiken bij elk facet van ons leven.” Woorden van Johan Thys, CEO van KBC Bank en Verzekering. Zijn visie over hoe data ons leven al veranderd hebben en in de toekomst nog fundamenteel gaan veranderen lees je hier.

Een terugblik op NSPIRE ON Air

Als ondernemer heb je durf nodig om te groeien, te veranderen en zelfs om te starten. In dit artikel ontdek je de belangrijkste inzichten die Hans Bourlon, Thierry Geerts en Martijn Aslander deelden op het event NSPIRE on Air. Zo vertelt Bourlon dat Studio 100 is beginnen diversifiëren uit veiligheid, voor wanneer Samson niet meer populair zou zijn. Geerts houdt dan weer een pleidooi voor het begrijpen van je eindklanten. En Aslander roept op tot meer digitaal bewustzijn.

Inspirerende zakelijke podcasts

Podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook Telenet Business heeft er eentje: De Verderkijkers. Naast deze zijn er nog tal van andere business-podcasts die de moeite van het beluisteren waard zijn. We gingen op zoek naar de meest interessante, die ook nog eens gevarieerde onderwerpen brengen: van groeien dankzij technologie, over een meer divers publiek aanspreken tot de uitdagingen van het hybride werken.

Meer interessante artikels lezen? Volg ons op LinkedIn voor een update.

Liever video kijken? Ons YouTube-kanaal vind je hier.

Ben jij een Digitale Durver? Schrijf je in voor artikels en podcasts over moedige ondernemers.

Inspiratie

Artikel

Hoe organiseert Telenet het anders thuis- en kantoorwerken
Thuiswerken heeft zijn voordelen. Maar ook het werken op kantoor is onmisbaar. Hoe organiseert Telenet dit hybride werken?

Artikel

Cybersecurity tips van onze expert
Cybersecurity is belangrijker dan ooit, want cybercriminaliteit kost bedrijven steeds meer. Onze expert Stefaan Wuytack deelt zijn inzichten en tips.

Artikel

NSPIRE On Air
Tijdens de driedelige talkshow NSPIRE On Air ontvingen Jo Caudron en Amber Janssens een reeks gasten die opmerkelijke durf toonden met hun bedrijf. Dit zijn de belangrijkste lessen die we van de centrale gasten leerden.