Een gerichte beveiligingsoplossing op maat van uw bedrijf

Anders werken vraagt om aangepaste beveiliging

Bedrijven werken volop in de cloud en stappen massaal over naar telewerk. Dat maakt hen kwetsbaarder voor cyberaanvallen. ‘Vandaag hebben bedrijven een totaaloplossing nodig.’ Vroeger was het installeren van een fysieke firewall voldoende om cybercriminelen op afstand te houden. Op het vlak van IT-gedrag, -tools en -architectuur is er echter heel wat veranderd.

‘In het verleden was er een duidelijk gedefinieerd bedrijfsnetwerk waarbinnen alles met elkaar gekoppeld was’, zegt Serge Ego, technology leader bij Telenet Business. ‘Tegenwoordig heeft een organisatie verspreide virtuele kantoren. Die moeten stuk voor stuk beveiligd worden. Dat is toch een uitdaging.’

Ongeziene versnelling

Niet elke organisatie heeft hiervoor de kennis in huis. ‘Volgens (ISC)2 is van 2018 tot 2019 in Europa het tekort aan cybersecurity-experten verdubbeld tot 291.000 personen’, zegt Lore Mattelaer, Security Competence Manager bij Telenet Business.

 

‘De toegenomen digitalisering en het coronavirus zorgden voor een ongeziene versnelling. De evolutie naar satellietkantoren en applicaties in de cloud is een feit. Denk maar aan Office 365. Maar ook heel wat apparaten hebben een cloudconnectie nodig om te kunnen functioneren.’

Lore Mattelaer

Security Competence Manager Telenet Business

"Onze firewall as a service groeit mee met uw bedrijf. Dat is handig, want u weet nu niet welke beveiliging u binnen drie jaar nodig hebt.”

Lokale opvang vermijdt overbelasting

Anders werken vergroot de nood aan een goede beveiligingspartner. De firewall as a service van Telenet Business biedt een totaaloplossing die geen interne expertise vereist.

 

Klanten kunnen rekenen op een permanente monitoring, beheer en rapportering van de beveiliging van hun volledige bedrijfsnetwerk. De oplossing voorziet onder meer een efficiënte cloudbescherming van de afzonderlijke werkplekken. Daardoor worden dreigingen lokaal opgevangen en wordt een overbelasting bij het bedrijf vermeden.

Serge Ego

Technology Leader Telenet Business

"Tegenwoordig heeft een organisatie verspreide virtuele kantoren. Die moeten stuk voor stuk beveiligd worden. Dat is toch een uitdaging.”

Product

Wil je meer weten over onze cybersecurity services?

Inspiratie

Ben je opzoek naar meer inspiratie over cybersecurity?

Flexibel en schaalbaar

‘Onze firewall as a service is een maatoplossing: flexibel en schaalbaar’, zegt Lore Mattelaer. ‘Onze firewall as-a-service groeit mee met uw bedrijf. Dat is handig, want u weet nu niet welke beveiliging u binnen drie jaar nodig hebt.’

 

‘Hebt u nood aan extra bandbreedte? Onze beveiligingsoplossing evolueert mee. Zo bent u klaar voor de toekomst. Dat is een belangrijke troef ten opzichte van een hardware firewall: die heeft fysieke limieten. Een bijkomend voordeel is dat u alleen betaalt voor wat u echt gebruikt.’

Trends, tips & tricks

Actieplan tegen cybercriminelen in 5 stappen

Geen vertraging

Een goede beveiligingspartner houdt rekening met de belangen van zijn klant. Ook de eventuele latency (vertraging in de dataoverdracht over een datacommunicatienetwerk, red.) is een aandachtspunt. Heeft de beveiliging een impact op de performantie van het netwerk? Werken alle applicaties nog voldoende snel? Zorgen vertragingen voor frustraties bij de werknemers?

 

Ego: ‘De firewall as a service van Telenet Business voorziet een cloudbeveiliging die alle verkeer monitort zonder latency. Uw bedrijfsactiviteiten worden niet gehinderd door de beschermingslaag'.

Inspiratie

Artikel

Ransomware uitgelegd in 5 vragen
Ransomware gijzelt bestanden of computers tot het slachtoffer in kwestie losgeld betaalt. Willem Janssens, expert cybersecurity bij Telenet Business, legt uit hoe bedrijven zich hiertegen kunnen wapenen.

Artikel

de werkplek is geen burcht met een slotgracht rond
Cybercriminaliteit is een industrie geworden. De hackers van vandaag zijn heuse professionals. Telenet Business staat zijn klanten bij in hun nieuwe cybersecuritybehoeften.

Artikel

Risico's van netwerkaanvallen en mogelijke oplossingen
Dirk Buysse, Sales Specialist Security bij Telenet Business, legt uit wat de risico's zijn van netwerkaanvallen en hoe u zich er best tegen beschermt.