Webmail

Cercle Royal Gaulois investeert in brandbeveiliging

26 augustus 2020 - 4 min

Om een geklasseerd gebouw te beheren, moeten heel veel zaken en parameters tegelijk gemonitord worden. En dat is geen eenvoudige opdracht. Een efficiënt branddetectiesysteem dat doelgericht en meteen ingrijpt is dan ook essentieel. Samen met Telenet Business heeft Cercle Royal Gaulois de brandveiligheid van het gebouw waarin zij gevestigd zijn, verhoogd.

"Branddetectie is een onmisbare veiligheidsmaatregel voor een prestigieuze locatie als die van Cercle Royal Gaulois ", zegt Olivier Sermeus, algemeen directeur van Cercle Royal Gaulois. "Toen ik hier begon, was ik verbaasd dat het pand geen brandbeveiligingssysteem had. Een van onze zalen is geklasseerd. Een branddetectiesysteem is noodzakelijk om te vermijden dat een calamiteit het gebouw beschadigt of vernietigt", zegt hij.

Als je een branddetector in een geklasseerde ruimte installeert, moet jij je aan het gebouw aanpassen.

Olivier Sermeus

Algemeen Directeur van Cercle Royal Gaulois

Meer gemoedsrust

Het branddetectiesysteem van Telenet Business biedt zijn klanten een eenvoudige en doeltreffende oplossing. "Wanneer het gebouw gesloten is voor publiek, zijn er 2 conciërges aanwezig. Het idee dat een sms'je hen waarschuwt bij dreigend gevaar, geeft hen heel wat gemoedsrust. Weten dat bij een groot probleem de brandweer onmiddellijk op de hoogte is, is voor mij als algemeen directeur heel geruststellend", vervolgt Olivier Sermeus.

Draadloos bleek voor ons de beste oplossing

"We werken al jaren samen met Telenet Business voor mobiele telefonie en bij de aanbesteding voor de installatie van branddetectoren in het gebouw, kon mijn contactpersoon bij Telenet Business me een oplossing bieden", zegt Olivier Sermeus. Dat laat zien hoe belangrijk een vaste contactpersoon is.

"Ons gebouw is anders omdat sommige zalen geklasseerd zijn en je er dus niet zomaar iets aan mag veranderen. De draadloze oplossing – dus zonder ingrijpende werken – is een interessante optie voor ons gebouw. Deze oplossing is niet de goedkoopste, maar ze sluit wel het best aan bij onze eisen. En we kunnen rekenen op een optimale oplossing en service. Een duidelijke tijdswinst in drukke tijden." gaat Olivier Sermeus verder.


Uitdagingen

 • Branddetectiesysteem
  aanpassen aan een geklasseerd gebouw
 • De eisen van de klant begrijpen om een compleet en efficiënt dossier aan te leveren
 • Installatie van een onopvallend detectie-systeem zonder ingrijpende werken 


Oplossingen

 • Installatie van draadloze detectoren en communicatiesysteem
 • Jaarlijks preventief onderhoud 
 • Technische dienst 24/7
 • Remote Secure Network voor een controle vanop afstand 


Voordelen

 • Integratie in het gebouw door middel van een discreet systeem
 • Bewakingssysteem op afstand voor meer veiligheid
 • Sms-melding voor onmiddellijke interventie

Troeven die echt het verschil maken

Er zijn veel selectiecriteria om aan te voldoen en het behoud van het gebouw is een prioriteit. In het aanbod van Telenet Business heeft Cercle Royal Gaulois elementen gevonden die de keuze voor deze partner rechtvaardigden. "Het dossier was volledig voorbereid. We begrepen meteen wat er geïmplementeerd kon worden en hoe dat tegemoet zou komen aan onze noden. Ik wil eveneens de vlotte bereikbaarheid van de dienst na verkoop beklemtonen en het feit dat je wordt geholpen door personen die het dossier door en door kennen. Het centrale beheerplatform, dat op afstand werkt, verdient ook een pluim. Hierdoor kunnen we meteen reageren wanneer een probleem zich voordoet", zegt Olivier Sermeus tevreden.

Absolute tevredenheid

Olivier Sermeus verbergt zijn tevredenheid niet. "De opvolging door Telenet Business verloopt optimaal. Als ik dan één opmerking zou hebben, is het de levensduur van de batterij van de brandsensoren, want die zijn maar vijf jaar autonoom. Maar ook daar waarschuwt het communicatiesysteem wanneer je moet ingrijpen. Ik kan zeggen dat ik absoluut tevreden ben sinds ons branddetectiesysteem is geïnstalleerd, zegt de algemeen directeur van de Cercle Gaulois.

 

Over Cercle Royal Gaulois

Cercle Royal Gaulois is een privévereniging waar leden elkaar ontmoeten voor vriendschappelijke, intellectuele, artistieke en literaire activiteiten. Iedereen is welkom. Van welke politieke, culturele of filosofische overtuiging ze ook zijn. Momenteel telt Cercle Gaulois 1400 leden.

 

Cercle Royal Gaulois bevindt zich in het Warandepark in Brussel. De kamers van het gebouw dateren van twee eeuwen terug. Gezien hun artistieke waarde en hun behoud, worden ze beschermd door een classificatie als monument.

 

Schrijf je in voor meer inspiratie*

Ontdek interviews, podcasts en andere content

Word uitgenodigd voor webinars, beurzen en netwerk-events

Download e-books en whitepapers

* We sturen je via e-mail op regelmatige basis onze content. Je ontvangt geen commerciële berichten of voorstellen. Uiteraard kan je op elk moment uitschrijven, of je voorkeuren aanpassen via de link onderaan elke e-mail. Door je in te schrijven aanvaard je het privacybeleid van Telenet

Inspiration

5G: Innovatieve Toepassingen en Bedrijfsoplossingen
5G opent de deur naar nieuwe mogelijkheden die voorheen niet haalbaar waren met 4G of andere technologieën.
De business continuity van je kmo verzekeren?
Hoe zorg je ervoor dat je zaak altijd bereikbaar blijft voor je medewerkers en klanten? Jurgen Lasseel en Wim Rossey delen hun inzichten hierover.
Efficiënter hybride werken in 3 stappen
Hoe laat je medewerkers optimaal communiceren met elkaar én met klanten? Karl Joosten en Bart Vandenberghe van Telenet Business delen hun inzichten over efficiënt hybride werken.