Business Mobile

Business Mobile

In 5 stappen

naar het ideale mobiele abonnement voor jouw bedrijf

Een mobiel plan kiezen voor je bedrijf is vanzelfsprekend. De keuze voor de juiste provider of de juiste abonnementsformule is dat niet. Dit zijn 5 zaken waarop je moet letten vooraleer je een zakelijk mobiel abonnement afsluit.

1. Hoeveel mobiele abonnementen heeft je organisatie nodig?

Het antwoord op die vraag maakt het gemakkelijker om het aanbod van verschillende telecomproviders te vergelijken. Sommigen maken in hun aanbod een verschil tussen kleine kmo’s en grotere bedrijven.

2. Wat voor abonnementen heeft jouw organisatie nodig?

Telenet Business ziet het verbruik van data op zijn netwerk jaarlijks met 50 procent toenemen. Dat is logisch. We werken steeds minder op kantoor en willen overal bereikbaar zijn. We vinden het maar normaal dat we via het mobiele netwerk snel een presentatie of een video downloaden. Breng goed in kaart voor welke functies jouw organisatie een mobiel abonnement nodig heeft en wat de precieze noden zijn. Een vertegenwoordiger die altijd onderweg is naar klanten zal meer data nodig hebben dan een magazijnier die vooral bereikbaar moet zijn.

3. Welke telecomprovider heeft het beste aanbod?

Wat de kwaliteit van het netwerk betreft, is er in België nauwelijks een slechte keuze te maken. De Belgische telecomregulator (BIPT) doet tweejaarlijks onderzoek naar de mobiele netwerken in ons land. De conclusie van het BIPT is duidelijk: de kwaliteit van de Belgische mobiele netwerken is erg hoog. Wie heeft dan het beste aanbod? Onafhankelijke organisaties zoals BIPT en de consumentenorganisatie Test Aankoop bieden inzicht.

  • Test Aankoop doet jaarlijks onderzoek naar wie de beste telecomoperator van België is. Dat doet de consumentenorganisatie op basis van klantentevredenheid, snelheidstests en een studie van de algemene voorwaarden. Op mobiel vlak kwam Telenet, samen met Base, naar voren als beste mobiele telecomprovider.
    Ga naar het onderzoek van Test Aankoop

  • Alle telecomoperatoren zijn verplicht om hun aanbod aan de Belgische telecomregulator BIPT te bezorgen. Het BIPT heeft een prijsvergelijker gemaakt waarmee je het aanbod makkelijker kan vergelijken.
    Ga naar de prijsvergelijker van BIPT

4. Bekijk het financiële plaatje in zijn geheel

Vergeet bij de keuze van een mobiele provider niet om het financiële plaatje in zijn geheel te bekijken. Bied jij als werkgever ook smartphones aan? Neem jij alle kosten van het abonnement voor je rekening? Of deel je de rekening met de werknemer? En wat betekent dat fiscaal?

Lees onze ‘minigids naar een mobiel abonnement’

5. Hoe ga je al die mobiele abonnementen beheren?

De kwaliteit van het netwerk en de prijs van het aanbod zijn hoe dan ook bepalend in de keuze van je mobiele aanbieder. Vergeet als professionele organisatie ook niet verder te kijken: wie gaat al die mobiele abonnementen beheren? Dat is een taak waar best wat tijd in kruipt. Dan kun je als bedrijf maar beter voor een partner kiezen met een gebruiksvriendelijk portaal dat het beheer vergemakkelijkt.

Bedrijven willen een betrouwbaar mobiel plan op maat van hun medewerkers. Hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Wij helpen je in 5 stappen naar het juiste zakelijk mobiel plan voor jouw bedrijf. Zo is het eerst en vooral belangrijk om te weten hoeveel mobiele abonnementen je nodig hebt. Benieuwd naar de volgende stappen?

Altijd en overal mobiel verbonden op hét mobiel netwerk van België

Thuis, op kantoor of onderweg? Vandaag de dag gaan we overal aan de slag. Met Business Mobile ben je altijd vlot mobiel verbonden met collega’s, klanten en leveranciers. Want ons mobiel netwerk, dat is een mobiel netwerk waarop je kan rekenen.
 
Eind 2022 onderzocht een onafhankelijk nationaal onderzoeksbureau* de drie grootste mobiele netwerken in België. Daaruit blijken de indrukwekkende prestaties van ons mobiel netwerk. Benieuwd naar de resultaten? Ontdek alles over het mobiel netwerk van Telenet Business en hoe jij er alles uithaalt voor je bedrijf.

*Uitgaande van het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie)

Meer weten over onze mobiele plannen op maat?